Favorittrestauranter

søndag 27. mars 2011

Gresskarcurry med koriander og kokos

Gresskar er ikke en ingrediens som er hyppig brukt i de norske hjem, men det behøver ikke fortsette slik! Det er gøy å utvide "ingrediens-repertoaret". Ikke gå forbi gresskaret neste gang- pottiter, tomat og agurk spiser vi nok av!













Ingredienser (2 personer, forrett)
1/2 gul løk
3 fedd hvitløk
1 stk sitrongress (Tips: lurt å fryse ned)
3 toppede ts rød curry paste på glass (f.eks. Thai Heritage)
Ca 700-800 g gresskar i terninger (fjern skall og frø)
1/2 buljongterning (kylling eller gjerne Pho-buljong)
3 blad tørket eller fersk kaffirlime
Ca. 2 dl kokosmelk/kokoskrem
frisk koriander
1 ts sukker
5 ss fiskesaus (Nam Plah)
saften av 1 lime

Fremgangsmåte:
Blank hakket løk og hvitløk på middels varme sammen med sitrongress (banket litt flatt) i ca 6 minutter. Bruk en litt stor kasserolle. Tilsett curry paste og gresskarterninger.

Tøm på vann, halvveis opp. Bruker du mye vann får du mer suppelignende konsistens og ikke så konsentrert smak. Ca. 5 dl burde holde.

Tilsett hele kaffirlimeblad og buljong, samt sukker, fiskesaus og limejus. Småkok på middels varme under lokk til gresskaret er mørt, men med litt tyggemotstand. Rød underveis så buljongen løser seg opp, og alt gresskaret havner i buljongen på et tidspunkt. Bruker du lokk vil likevel alt bli dampet mørt.

Fisk ut sitrongresset og limebladene. Tilsett kokosmelken/kremen og bland godt. La koke forsiktig opp igjen. Mos helt eller delvis med en stavmikser. Godt med noen hele biter igjen, så man får litt tyggemotstand og variasjon. (Vær forsiktig- stavmikseren er effektiv, og på et blunk er alt jevnet helt.)

Lurt å smake til nå. Kanskje mer limejus, eller litt mer fiskesaus dersom det ikke er salt nok.

Server med hakket koriander og evt. ris (hvis du serverer som hovedrett)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar