Hvorfor ikke variere den klassiske tomat-, mozzarella- og basilikum-salaten med noe litt frekkere? Mozzarella drislet med creme fraiche, sitronsaft og god olivenolje fungerer grisegodt både for seg selv og som tilbehør. Med noen fete, grønne oliven og ristede nøtter er lykken fullkommen. Herlig frekt.
Ingredienser (2 forretter eller en koserett)
1 fersk mozzarella, gjerne bøffelvarianten
2 ss creme fraiche eller rømme
3 ss sitronsaft
2 ts god olivenolje, extra virgin
1 liten rød chili, eller så mye ganen din tåler
3-4 blader strimlet, fersk basilikum
Sort pepper
Maldon-salt, gjerne røkt type
3 ss blandete, ristede nøtter (f.eks. mandler og pistasjenøtter)
Ruccola
Oliven
Fremgangsmåte
Del mozzarellaen i så tynne skiver du klarer. Fordel de utover en eller to tallerkener, avhengig om du vil spise alt selv eller dele med noen. Fordel små klatter creme fraiche/rømme over osten. Drypp med sitronsaft og olje. Dryss over finhakket, rød chili og basilikum. Topp det hele med salt og pepper og garnityr etter ønske.
Rist nøtter i en stekepanne med noen dråper olje til de blir gyldne. Pass på at det ikke brenner seg. Avslutt med litt Maldon-salt over.
Med nøtter og oliven blir det mer tekstur og salt og mat i denne salaten, og den passer da utmerket som en egen rett en sen kveld. Ellers passer den fint som tilbehør til f.eks. lyst kjøtt, type middelhavsinspirert.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar