Ingredienser (2 lunsj-/kveldsporsjoner)
2 store skiver godt landbrød/surdeigsbrød
Ca 8 mellomstore Amadinepoteter
2-3 sjampinjonger, aromasjampinjonger eller annen sopp
1 fedd hvitløk
1 ss smør
God olivenolje
Trøffelsalt
Litt revet parmesan
Ristede pinjekjerner
Noen syltede småløk (ikke nødvendig, men veldig godt)
10 cherrytomater eller så mange du har lyst på
Sort pepper og Maldon-salt
Fremgangsmåte
Del potetene i små biter, legg dem i en liten ildfast form med litt solsikkeolje og salt. Legg tomatene ved siden av i formen. Bak i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter eller til potetene er møre.
Rist brødskivene i tørr, varm panne, gjerne grillpanne. Legg til side og drypp med litt god olivenolje. Rist pinjekjernene.
Del soppen i tynne skiver og stek i panne med litt olje og smør. Litt salt og et finhakket fedd hvitløk har du i mot slutten. Soppen skal bli gyllen.
Ta ut potetene og mos de litt med en gaffel før du legger de på brødet. Riv over litt parmesan og drypp litt olivenolje på. Strø forsiktig på bittelitt trøffelsalt. Dette smaker sterkt, så ikke overdriv! Alternativt kan du bruke trøffelolje, eller selvsagt litt ekte trøffel dersom du tilfeldigvis skulle ha det for hånden...
Topp med stekt sopp, pinjekjerner og server bakte tomater og syltet løk ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar