Denne var egentlig en litt sånn "kaste sammen det jeg har"-salat, men viste seg å være en fantastisk bra smakskombo! Både vanlige poteter og søtpoteter er brukt her, og det gir en god variasjon. Begge typer poteter bakes i ovnen, i stedet for å kokes – smaken blir så mye bedre. Lar du potetene avkjøles en god del før du spiser dem synker også GI-en og salaten blir mindre belastende for blodsukkeret.
Ingredienser (2-3 porsjoner, middag)
10 små Amadine-poteter
1 stor søtpotet (forholdet mellom potettypene bestemmer du selv)
1 rød, avlang paprika
1 pose miniruccola
1 neve cashewnøtter
1 liten rød chili
1 liten neve fersk basilikum
1 liten pakke bacon
Dressing
2 ss rømme
Saft av 1/2 sitron
6-8 sylteagurker i små biter
1/2 ts Dijon-sennep
1 ts ketchup
Salt og pepper
2 ss vann
Fremgangsmåte
Vask og del potetene i to eller tre. Skrell søtpotet og del i omtrent like store terninger. Legg i en ildfast form med litt olje, salt og pepper. Bak midt i ovnen på 220 grader til potetene er møre og gyldne.
Del bacon i biter og sprøstek. Legg til side på tørkepapir.
Vask paprika, del i små biter. Grovhakk nøtter. Surr på middels til høy varme i en stekepanne med litt smør og olje, en klype salt, finhakket chili og pepper. Tar ca 7-8 minutter.
Vask og tørk ruccola og basilikum. Bland med potetene, bacon og paprikamiksen.
Bland alle ingrediensene til dressingen og server ved siden av.
Hei. Så bra blogg. Håper det kommer flere for sarte mager oppskrifter. Skal begynne på FODMAP nå, hatt irritabel tarm i mange år og nettopp hørt om denne dietten. Blir spennende:)
SvarSlettHei,
SvarSlettså hyggelig at du synes det! FODMAP-dietten har absolutt noe for seg! På nettet finnes etterhvert en god del nyttig info om temaet. Har vært litt i tvil om jeg skulle fortsette denne bloggen, nå som dietten min har fått en del restriksjoner. Vurderer å starte en ny – i en litt annen drakt, og med litt mer helsemessig vinkling... :-) Vi får se!