Favorittrestauranter

fredag 14. desember 2012

Gulrotsuppe med ruccolapesto og hampfrø

Det høres kanskje ikke superdigg ut, men faktisk var suppa helt fantastisk. Satt igjen med en haug av gulrøtter på slutten av uka, samt en stor pose ruccola som var begynt å bli litt slapp i kantene. Ruccola er ikke festlig å spise hvis den ikke er frisk og sprø. Da er ruccolapesto en genial utvei for å slippe å kaste den molefonkne salaten. Den gir en frisk og krydret brytning til den milde suppa, og er laget på to minutter. Det liker vi!




Jeg trodde faktisk ikke denne skulle bli noen suksess, så jeg droppa å ta bilder. Først da jeg begynte å spise skjønte jeg at dette var en vinner, som jeg nok ville ønske å lage igjen! Så da ble det et par mørke bilder med mobilen... Men bedre enn ingenting. Et lite minne om en stor suppe!

Ingredienser (2-3 personer)

5 gulrøtter
Ca 1-1,5 l vann
0,5 cm frisk ingefær
1 buljongterning
Ca. 1 dl fløte eller soyafløte
2 ss worchestersaus
2 ss god eddik
Saft av en halv sitron
Salt, pepper
Evt. urter

Ruccolapesto
1 liten pose ruccola (eller den mengden du har)
Sitronsaft
Salt (gjerne Himalaya-salt)
Evt. en liten håndfull nøtter (f.eks. pinje eller cashew)
Olivenolje

Garnityr
Hampfrø
Ristede eller puffede gresskarkjerner (kok dem opp, tørk dem og rist dem med olje og salt i ovnen til de puffer seg og får litt gylden farge)
Chili
Feta

Fremgangsmåte

Del gulrøttene i mindre biter og kok de møre i buljongen med en liten bit ingefær (bruk 1 liter vann). Mens gulrøttene koker, kjører du ingrediensene til pestoen til en glatt puré med stavmikser. Spe med olje og evt litt vann til passe flytende konsistens.

Ta gulrøttene av varmen og mos forsiktig med stavmikser eller hell over i en blender. Mos til blandingen er glatt. Spe med fløten og kok såvidt opp igjen. Spe med vann til ønsket konsistens. Suppa smaker nå bare veldig flatt av gulrot, så for å få frem smaken må den justeres med syre og salt.

Worchestersausen gir litt kjøttaktig dybde til smaken og er fin å bruke, særlig hvis man ikke bruker løk. Vær raus med krydderne, men tilsett litt og litt og prøvesmak til gulrotsmaken virkelig popper.

Drypp over små klatter av pesto og hampfrø, og topp evt. med noen fine ruccolablader hvis du har. Feta, ristede gresskarkjerner, hakket chili og Salad booster er også fortreffelig på toppen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar