Favorittrestauranter

torsdag 15. mars 2012

Sashimi av laks på tre måter

Salige fred. Gubben er dratt på fotballtrening og løper rundt i en idrettshall et eller annet sted, med 15 andre svette, stinkende menn i hælene. Til tross for at tanken på haugevis med svette menn tidvis kan virke forlokkende, så er jeg ikke det minste sjalu i kveld. For jeg er hjemme alene – med et stort stykke Salma-laks! Jeg klarte ikke bestemme meg for tilbehør, så det ble egentlig tre retter i én: Laks med sitron- og pepperkrem, med korianderaioli og med sesam- glassnudelsalat. Alt veldig enkelt.


Kremet sellerisuppe med glaserte gulrøtter og parmesanchips

Selv de mest usannsynlig stygge, brune og skitne rotgrønnsaker blir store kulinariske opplevelser i suppeform. Selleriroten er ikke blant de mest spektakulære av guds kreasjoner, sånn rent visuelt – men med litt løk-, krydder- og fløtemagi er det bare å ta av seg hatten! En skikkelig fyldig suppe full av smak. Funker som en elegant forrett om du siler den og fjonger den til med myk hånd. Velger du å ikke sile, har du en mer mettende mandagsversjon.


onsdag 14. mars 2012

Lefseruller med røykelaks, kremost og dill

Ah, disse berømmelige lefserullene! Ikke et eneste norsk tapasbord uten... Laget nylig et par hundre av disse til et bryllup, og tenkte jeg måtte ta med oppskriften her. Røykelaks (som i utgangspunktet ikke er av mine favoritter) kommer faktisk til sin rett her, på en måte jeg liker. Jeg synes de er best nylaget – da rekker de verken å bli for bløte eller for tørre.


tirsdag 13. mars 2012

Pizza med blåmuggost og honningpærer

På tide med en ny pizzaversjon. Spekeskinke kan fort bli veldig salt på pizza, særlig hvis du bruker norsk skinke. Mildere spansk eller italiensk skinke er å foretrekke, men man må jo bruke det man har for hånden. Blåmuggost er også fantastisk på pizza, men er også en svært salt ingrediens. Så, for å avhjelpe litt på det salte, har denne pizzaen saftige skiver av pære – raskt stekt med honning og timian. En perfekt kombo!


mandag 12. mars 2012

Indrefilet av rein med solbærsaus

Reinsdyr er fin festmat. Synes alltid det føles bedre å spise vilt enn industriforet kjøtt. Jeg tenker at de dyrene som har levd ute i det fri tross alt har hatt et godt liv, og at jakt på disse er mer naturlig enn det å fore opp dyr kun med det formål å slakte dem. Selv tamrein får vandre relativt fritt omkring. Med perfekt potetmos og en kraftig, men søtlig solbærsaus blir dette et uforglemmelig festmåltid reinen ville vært stolt over å få være en del av.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...