Ingredienser
1 liter buljong (f.eks. kylling)
150 g polenta
2 ss smør
50 g revet parmesan
Salt og pepper
10-15 soltørkede tomater (i olje)
10-15 gode oliven, uten stein
Frisk basilikum
Revet parmesan, ekstra
Fremgangsmåte
Kok opp buljongen, skru ned varmen og tilsett polenta mens du visper. Visp godt sammen i ca 5 minutter. Bytt ut vispen med en tresleiv etterhvert som det tykner. Rør til polentaen begynner å slippe kjelen rundt kantene, og sleiva står av seg selv i massen. Rør inn smøret. Smak til med salt og nykvernet pepper (avhenger litt av hvor salt buljongen var!)
Ta kjelen av varmen og tilsett tomater og oliven i små biter, så mye du ønsker. Finhakk basilikum og tilsett til slutt. Fordel massen utover i en rund springform, ca 30 cm i diameter, press den godt sammen og jevn den ut på toppen. Sett den til avkjøling.
Når massen er stivnet godt, deler du polentakaken opp i stenger, ca 2 cm brede. Legg dem på et stekebrett med bakepapir eller folie. Pensle med olivenolje og strø over revet parmesan. Sett dem litt over midten i ovnen, og grill dem på ca 225 grader til osten smelter og får litt farge.
Tips:
Du kan bytte ut tomat og oliven med andre "middelhavsingredienser" og krydder du måtte foretrekke. Prøv med marinert artisjokk, grillet paprika, chili, oregano eller champignong stekt i hvitløk og olje.Tips:
Selve polenatkaka kan lages dagen i forveien, så kan du grille ønsket mengde av gangen.
Servering:
Polentaen kan serveres alene som fingermat, som del av et større tapasbord eller som tilbehør til andre grønnsaksretter, kylling eller salat. Serveres varme eller romtempererte (altså kalde, men ikke kjøleskapskalde...)
1 kommentar:
Detta så godt ut ja :) Nammis :)
Legg inn en kommentar