Etter en tur på en særdeles velassortert matbutikk blir lunsjkreasjonen gjerne ekstra...sprikende. Men spennende smakfull på en "alt er jo godt"-aktig måte. Kall det gjerne Dagobert-sandwich; en høy stabel pålegg av ymse slag på en brødskive. Ikke så mye vits i å prøve å balansere en skive til på toppen. Cornichons er et fancy fransk ord for sylteagurk, som jeg synes er så stilig at jeg bruker det der jeg kan. Senneps- og eple "slaw" med chili setter kronen på dette kitchy smørbrødet.
Ingredienser (2 personer)
4 skiver brød
2 ts god sennep
1 ts akasiehonning
2 ss god olivenolje
Småsalat, f.eks. feltsalat
God spekepølse
6 cherrytomater
Små sylteagurker/cornichons (+ evt. syltet småløk fra samme glass)
1 grønt eple
1/2 rød chili uten frø (eller så mye du vil ha)
1/2 ts sterk sennep, f.eks. Coleman´s
Litt sitronsaft
Pepper
Evt. små paprika fylt med ost eller annet kitchy tilbehør
Fremgangsmåte
Rist brødet i en tørr, varm stekepanne, gjerne grillpanne. Bland sennep, honning og olje og smør skivene med dette. Del tomatene i to og legg dem med snittflaten ned i stekepannen. Gi dem 3-4 minutter til de er myke.
Anrett med salat, pølse, sylteagurk og tomater. Bland revet eple med sennep, chili, sitronsaft, pepper og bittelitt salt. Server eplesalaten ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar