Ingredienser (2 personer)
1-2 kyllingbryst (litt avhengig av størrelsen på brystene og appetitten til de som skal spise.. To stykker fra Stange er temmelig mye for to personer, mens ett kanskje er litt i knappeste laget. Vurder selv.)
2 håndfuller cashewnøtter
Nudler/risvermicelli, 2 små bunter
1 gulrot
Marinade/dressing
6 ss soyasaus
2 ss revet ingefær
2 store ts honning eller Golden Syrup (bruk det siste for FODMAP-fri versjon)
1 ts sesamolje
1 liten rød chili uten frø – eller etter smak
Revet skall og saft av 1/2 sitron
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader, varmluft.
Bland alle ingrediensene til dressingen i en liten skål. Løsne forsiktig på kyllingskinnet, slik at det blir en lomme, og smør noe av dressingen på innsiden. Pensle utsiden med olje og strø på litt salt. Legg kyllingen på en ovnsplate med bakepapir eller i en ildfast form og stek midt i ovnen i ca 15 minutter.
Etter 15 minutter, setter jeg på grillelementet på 250 g (slår av varmlufta) og setter kyllingen høyere opp i ovnen. La den steke ca 5 minutter her, til skinnet har fått litt gyllen farge. Ta ut og la hvile 5-10 minutter før du deler i skiver.
Mens kyllingen steker, finstrimler du gulroten. Bruk helst et juliennejern, det gir best resultat. Dersom du ikke har det, så sørg for å kjøpe et ved neste anledning :-) – i mellomtiden kan du finstrimle med en skarp kniv, eller (aller enklest) rive på råkostjernet på det groveste.
Rist nøttene på sterk varme i en stekepanne, eller bruk ferdig ristede.
Kok opp vann til nudlene. Følg anvisningen på pakken. Risvermicelli skal ofte bare koke 2-3 minutter.
Legg nudler i en liten haug på tallerkenen, dryss over strimlet gulrot, legg på kylling i skiver og drypp med resten av dressingen. Avslutt med nøtter og gjerne frisk koriander!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar