Ingredienser
Et passende stykke chévre
Cherrytomater
Løk
Smør
Sukker
Hvitvinseddik
Balsamico – helst den vellagrede typen
Litt grønn salat
Landbrød eller lignende
Akasiehonning
Pinjekjerner
Fremgangsmåte
Rist en god neve pinjekjerner på høy varme i en stekepanne. Rist/rør hele tiden så det ikke svir seg. De skal få gylden farge.
Snitt et kryss i toppen og bunnen av cherrytomatene og bak dem i ovnen på 200 grader frem til du skal sette inn osten. Omkring en drøy halvtime er fint. Imens lager du løkkompott.
Del løken i tynne ringer og la den surre i en kasserolle med 2 ss smør og 1 ss sukker. Jeg brukte en gul løk, en rødløk og fem store sjalottløk. Rør innimellom så det ikke svir seg i bunnen. La simre slik til løken blir myk og får litt jevn, gylden farge – ca 15 minutter.
Når den har fått litt farge tilsetter du 1 dl eddik og lar det koke inn. Til slutt tilsatte jeg en ss balsamico. Du kan blande ulike typer eddik. Jeg hadde hvitvinseddik og en fin balsamicosirup. Dersom du har en tynnere, yngre type balsamico kan du bruke bare det i stedet. Sett til side.
Mens løken simrer, deler du chevren i to passe porsjonsstykker og legger i ildfaste porsjonsskåler eller på et tynt stykke brød. Du kan legge rett på bakepapirkledt stekeplate, men det kan sette seg bittelitt fast.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXjKxXrconmNlhM-a7ijRtJc0iyW0vX1fB_X9139t0Ehet-S9D91wHhheAT3XvuL7Kb1b0EsAkJYVYaQGsvZHCUbVBtJ9HxZfLa1f5LgYxZbkEBn2cY1Y-bn-x1NTWIEJAEQKM6I4D_Pt3/s1600/chevre_ovn.png)
Når tomatene er ferdige setter du ovnen på kun grillelement på 250 grader. Legg gjerne tynne brødskiver på stekeplaten sammen med osten. Grill osten i omtrent 10 minutter til den har fått fin, gylden stekeskorpe.
Anrett på tallerkener med litt grønn salat. Litt akasiehonning over osten er godt, og/eller litt god balsamicosirup. Denne fiffige småretten kan trygt serveres som en forrett i møblerte hjem. Den var nemlig veldig god.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar