Ingredienser
Røkt ørret (rest)
Slangeagurk
Frøknekkebrød eller kjeks
Gressløksaus:
2 ss lettrømme (evt. laktosefri)
4 ss yoghurt naturell
4 ss finhakket gressløk
2 ss finhakket dill
1/2 ts Dijon-sennep
Skall av 1 lime
1 ts tabasco
Suppe
10 gulrøtter
2 ss smør
3 ss olivenolje
1 ts spisskummen
1 liter vann
2 kyllingbuljongterninger
1 sitrongress
2 røde chili, eller etter smak
2 dl kremfløte
2 ss worchestersaus
En neve hakket frisk timian
Pepper
2 sjampinjonger
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til gressløksausen. Høvle agurk i tynne skiver med en ostehøvel, mandlin eller potetskreller. Server dette til laksen, gjerne med noen salte kjeks eller hjemmelaget knekkebrød som her.
Skjær sopp i skiver og stek på middels varme i litt smør i 7-8 minutter. Legg til side.
Kutt gulrøtter i små terninger og surr sammen med spisskummen i smør og olje i 5 minutter. Skal ikke bli brunt. Tøm på kyllingbuljong, chili og sitrongresset og la koke til gulrøttene er møre.
Fjern sitrongresset og kast det.
Ta av ca 1/3 av suppa og mos med stavmikser, hell tilbake sammen med resten av suppa.
Smak til med de øvrige ingrediensene
Server med sopp på toppen og drypp gjerne over litt av din fineste olivenolje!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar