Ingredienser (2 personer)
Paneer av 1 liter H-melk
1/2 –1 pose bladspinat
3 ss curry paste, f.eks. Biryani fra Pataks + litt vann
2 medium løk
2 hvitløksfedd
2-3 tomater
Frisk eller frosset koriander
Makademianøtter
Hjemmelaget paneer er enkelt å lage! |
Fremgangsmåte
Skrell og del løk og tomat i grove biter. Finhakk hvitløk. Stek på middels varme i olivenolje i 10 minutter til løken er gyllen, men ikke brun.
Tilsett curry og rør godt. Spe med vann til konsistensen blir litt mer flytende, ca. 1 – 1 1/2 dl. La surre et par minutter.
Tilsett vasket bladspinat og rør godt inn. Spinaten faller sammen etterhvert. Til slutt vender du forsiktig inn paneer i terninger og makademianøtter. Nøttene kan tilsettes hele eller hakkes bittelitt, slik at de blir delt i 2– 3 biter. La osten bli gjennomvarm, men ikke la den moses.
Pynt med hakket, frisk koriander (gjerne fra fryseren).
Server med nanbrød, raita (eller bare yoghurt tilsatt hvitløk, spisskummin og koriander) og gjerne pickles. Patak´s har gode pickles. Mango pickle og lime pickle er blant favorittene. Basmatiris kan også serveres til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar