Ingredienser (2 personer)
Ca 400-500 g indrefilet av okse
2 ts Dijon-sennep
1 ts Akasiehonning
1 ss Worschestersaus
Maldon-salt og hvit pepper
3 ss kapers
1/2 hakket rødløk
4 ss hakket rødbete (syltet)
2 eggeplommer
Små sylteagurker
Hakket gressløk
Ristet, lyst landbrød
Ovnsstekte poteter
Fremgangsmåte
Start med potetene dersom du ønsker det som tilbehør. Del i båter og vend i solsikkeolje, salt og pepper, evt. noen hvitløksfedd. Stekes i ovnen på 225 grader til de er møre og gyldne.
Rist brød i en grillpanne, stekepanne eller brødrister.
Tørk av kjøttet, bruk gjerne tørkepapir dynket i nøytral sprit, f.eks. vodka, for å fjerne eventuelle overflatebakterier. Fett og sener fjernes. Kutt kjøttet opp fint, og hakk det deretter til du får en grov deig med en skarp kniv. Bland inn sennep, honning, Worschestersaus, salt og pepper.
Form deigen til en runding og legg på brødet eller rett på tallerkenen. Dryss over kapers, gressløk og legg på en eggeplomme i en fordypning i midten av kjøttdeigen (eggehvitene tar du vare på og tilsetter som ekstra hviter i en omelett, en kake, mousse eller du kan lage marengs)
Del og hakk de øvrige ingrediensene og server i skåler ved siden av eller legg opp på tallerkenene.
Server ikke rødvin til, men syrefrisk hvitvin med litt restsødme, f.eks. en Riesling. Spør på polet!
Restaurant Fernand i Bordeaux serverer fantastisk biff tartar! (Foto: Restaurant Fernand) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar