Favorittrestauranter

tirsdag 21. februar 2012

Saftig og sunn banankake med nøtteskorpe

En skikkelig energikake. Uten sukker, smør og hvetemel, full av fiber. Her har jeg hakket litt bananchips sammen med hasselnøtter for å lage et søtt og sprøtt lokk. Bruk gjerne sunnere varianter som solsikkefrø, gresskarkjerner, valnøtter eller mandler. Kanel er en vinner for blodsukkeret, men varier gjerne med andre typer krydder i deigen, hvis du føler deg i det rebelske hjørnet. Ingen ernæringfysiolog bør få bakoversveis om du sender med barna denne kaka i barnehagen.




Ingredienser

3 egg
3 ss Sukrin
1/2 ts salt
3 ss smeltet smør
3 små bananer

1,5 dl små havregryn
2 toppede ss Fiberfin
3 toppede ss mandelmel
1/2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts natron
1 dl kefir

Evt. 1-2 ekstra banan til toppen
Hakkede nøtter eller frø



Fremgangsmåte
Mos bananer, gjerne for hånd med en gaffel for å bevare bittelitt klumper. Bruker du stavmikser blir det veldig flytende.

Pisk egg og Sukrin og salt lett sammen. Tilsett olje og bananmos. Bland sammen alt det tørre og tilsett i røren. La svelle ca 5-10 minutter. Olje en liten ildfast form eller en rund kakeform. Hell røren i. Legg skivede bananer på toppen og hakkede nøtter til slutt.

Stekes nederst i ovnen på 220 grader i ca 30 minutter. Legg gjerne over et ark aluminiumsfolie i starten, dersom du ser at nøttene blir for mørke.




Interessert i flere næringsrike oppskrifter og enkle desserter? 
På min nye blogg tankekilden.com finner du mange! Alle er sukkerfri, glutenfri og de fleste er også fri for kumelk! Hvem ønsker seg vel ikke en oppskrift på sjokolademousse som både er god, enkel og supersunn? Eller hva med en vakker pistasj-pai med karamellsaus? Kjempegod, fløyelsmyk iskrem kan lages uten melk og sukker! Her finner du også informative helseartikler og tips til en renere, lettere og bedre hverdag, fysisk og mentalt. Les om hvorfor du kan spise smør med god samvittighet, om sammenhengen mellom autisme og kosthold og tildels overraskende tips til hvordan du kan styrke immunforsvaret. Vi ses! :-)



1 kommentar:

Linn sa...

vet du ca mengden kalorier i oppskriften?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...