Favorittrestauranter

søndag 19. februar 2012

Luftig bringebærmousse uten sukker og fett

Nesten uten fett iallefall. Denne moussen er superluftig, nesten som bringebærskum som smelter bort på tunga. Den er laget med ekstra eggehvite og mager kesam i stedet for kremfløte, og er derfor friskere på smak og lettere i konsistensen enn tradisjonell mousse. En dessert du kan servere familien med god helsemessig samvittighet – uten at det smaker som ræva helsefrikmat.










Ingredienser
(4-6 porsjoner)

2 eggeplommer
3 ss Sukrin
2-3 eggehviter (gjem den siste plommen til f.eks. aioli eller urtemajonesdressing)
1/2 beger mager kesam
3 ss sitronsaft
1 dl bringebærsaft/mos (Ca 2,5–3 dl frosne bringebær)
2 plater gelatin


NB:
Du kan velge å bruke 2 eller 3 hviter. Bruker du 3 blir det som et bringebærskum. Bruker du kun to, blir moussen et lite hakk fastere.


Fremgangsmåte

Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 10 minutter.

Bruk gjerne frosne bringebær. Jeg tiner dem i en stålbolle som jeg setter over en liten kasserolle med litt kokende vann – vannbad altså. Du kan tilsette sitronsaften og evt. en liten skvett vann og tine dem på lav varme rett i kasserollen, men bruk så lite væske som mulig! Du kan bruke mikroovn dersom du har det.

Pisk eggeplommer og Sukrin hvitt og luftig.

Press bringebærene gjennom en finmasket sikt for å bli kvitt frøene. Tøm saften i en liten kasserolle og varm forsiktig opp med sitronsaft. Ta av varmen og tilsett de oppbløtte gelatinplatene. Sørg for å røre godt slik at de smelter helt.



Avkjøl bringebærsausen til temperaturen er lunken før du tømmer den i eggedosisen. Bland i kesam. Stivpisk eggehviter og vend forsiktig i bringebærkremen. Prøv å ikke vispe så kraftig at lufta blir slått ut, men bland såpass at gelatinmassen blir jevnt fordelt. Bruk gjerne en slikkepott.



Legg i f.eks. høye coctailglass eller fine dessertskåler. La stå i kjøleskapet i minst en time, til den stivner.

Pynt med mynteblad dersom du har, eller litt høvlet sitron- eller limeskall. Eller noe annet morsomt. Friske bringebær er selvsagt flott og godt. Moussen kan gjerne brukes som tilbehør til en bringebærdessert – bringebærpai eller bare lettsukrede bær.











Interessert i flere næringsrike oppskrifter og enkle desserter? 
På min nye blogg tankekilden.com finner du mange! Alle er sukkerfri, glutenfri og de fleste er også fri for kumelk! Hvem ønsker seg vel ikke en oppskrift på sjokolademousse som både er god, enkel og supersunn? Eller hva med en vakker pistasj-pai med karamellsaus? Kjempegod, fløyelsmyk iskrem kan lages uten melk og sukker! Her finner du også informative helseartikler og tips til en renere, lettere og bedre hverdag, fysisk og mentalt. Les om hvorfor du kan spise smør med god samvittighet, om sammenhengen mellom autisme og kosthold og tildels overraskende tips til hvordan du kan styrke immunforsvaret. Vi ses! :-)



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...