Favorittrestauranter

torsdag 7. juli 2011

Glassnudelsalat med reker og koriander

Eller Yam Woon Sen, som det heter på originalspråket. En hot thai-klassiker. Kald salat av glassnudler, rå løk, tomat og scampi med dynamitt-dressing. Definitivt fettfattig, men først og fremst skikkelig oppkvikkende. Utmerket sommermat. Bestem selv hvor sterk du ønsker den, men den er ikke skikkelig autentisk hvis den ikke røsker litt i fletta.


onsdag 6. juli 2011

Melon- og mangosymfoni for varme dager

Når gradestokken endelig sniker seg over 25 grader, kan man fort miste både matlysten og matlagingslysten. Det eneste jeg hadde lyst på denne dagen var melon. Så da var det bare å ta utgangspunkt i melon da. Dette er egentlig tre retter i en, og kan med fordel spises i rekkefølge. En stor fordel er at du slipper å bruke komfyren, hvilket ikke frister så mye på varme og klamme latmannsdager.


mandag 4. juli 2011

Honningpærer med blåmuggost og prosciutto

Blåmuggost og pærer er en klassisk og velkjent kombinasjon. Trekkes pærene i honning og sitron får de i tillegg en frisk aroma som harmonerer utmerket med osten. Sprø salat og rødløk balanserer alt det myke. Som en herlig salt krone på verket – sprøstekt proscuitto. Salaten kan spises som forrett eller som en smårett utpå kvelden når Hellstrøm kokkelerer på tv. Du vet du blir sulten.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...