Favorittrestauranter

fredag 13. april 2012

Sprøstekt kylling med fersk mozzarella og sitron-chilivinaigrette

Syrlig og sterk med silkemyk mozzarella og aromatisk basilikum. Bra kombo. Bruk kyllingbryst med skinn til denne retten! Prior-kylling uten skinn er generelt en trist og smakløs affære, og kommer særlig dårlig ut i en rett som denne. I skinnet, og det lille fettlaget under, sitter all den gode smaken. Kylling uten skinn blir aldri sprø. Salt skinnet godt og sprøstek det, og du vil bli belønnet med en smak fra himmelen!


torsdag 12. april 2012

Røkt skinke og brokkoli med fløte og parmesan

Så var det restene av påskeskinka som skulle til pers! En lite elegant, men tøff-i-trynet middag som gir deg proteinene du trenger etter en hard treningsøkt. Enkelt, raskt, perfekt for en travel dag. To ingredienser og ellers standard av hva som finnes i kjøleskapet. Lavkarbo på et nivå jeg kan like.






onsdag 11. april 2012

Enchiladas med avokadosalsa

Taco må vel være blant av nordmenns absolutte favoritter, men det er jo greit å utfordre med noen andre tex-mex alternativer innimellom. Enchiladas er en mulighet. Krydre med ulike typer krydder eller bruk en ferdig blanding for enkelhets skyld. Dette er mat som alle i familien burde digge.


Salma-tartar på toast

Ikke all snækks kan sies å være godt for både kropp og sjel – dette er definitivt et unntak! Rå laks er og blir en av mine favorittingredienser, mye på grunn av variasjonsmulighetene. Noen synes imidlertid konsistensen på rå fisk føles ekkel i munnen. Et triks for å få Salmaen litt "fastere i fisken", er å la den ligge i en salt/sukkerblanding i en liten halvtime, før den deles i mindre biter. Denne lille retten fungerer fint som forrett eller som fingermat. Sørg for å legge på fyllet kort tid før servering, slik at toasten beholder sprøheten.


tirsdag 10. april 2012

Quinoasalat med feta og pestosaus

Tilbake til hverdagen og litt mer næringsnyttig mat! Etter høytider med masse kjøtt, søtsaka og ekstra mye smør i sausene, kommer suget etter mat som gir masse energi og føles frisk og sunn. Quinoa er et næringsrikt frø som brukes omtrent som couscous og bulgur. Masse proteiner, jern og øvrige mineraler trengs når man lirker ræva ut av sofaen og finner tilbake til hverdagen!


mandag 9. april 2012

Danmarksgates djevelegg med dill

Etter at Nina serverte disse på påskeaften, ble jeg nødt til å gjenskape de hjemme. Som alltid blir det en litt modifisert versjon. Glemte å kjøpe tabasco på vei fra trening. Griseklam, med skjorta klistret til ryggtavla skjønner man fort at kjølerommet på dagligvaren ikke er noe blivende sted. Gressløk var ikke å finne, verken i fryseren eller i butikken. Dermed ble det fersk chili, sitronsaft og dill i stedet. Har foreløpig ikke mottatt noen klager.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...