Favorittrestauranter

onsdag 6. juli 2011

Melon- og mangosymfoni for varme dager

Når gradestokken endelig sniker seg over 25 grader, kan man fort miste både matlysten og matlagingslysten. Det eneste jeg hadde lyst på denne dagen var melon. Så da var det bare å ta utgangspunkt i melon da. Dette er egentlig tre retter i en, og kan med fordel spises i rekkefølge. En stor fordel er at du slipper å bruke komfyren, hvilket ikke frister så mye på varme og klamme latmannsdager.



"Retten" består av vannmelon med feta, pinjekjerner og balsamico, nettmelon med prosciutto og laks med mango og sesamfrø. Bruker du litt chili på laksen, samt soyasaus til, er det en fordel å spise denne til slutt, da smakene her er de sterkeste.



Ingredienser

Vannmelon
Feta
Ristede pinjekjerner eller solsikkekjerner
God, vellagret balsamico

Nettmelon eller honningmelon
God spekeskinke (Parma, serrano, prosciutto e.l.)

Salmalaks
Moden mango
Ristede, hvite sesamfrø
Vårløk
Chili om ønskelig
Soyasaus
Flaksalt

Fremgangsmåte

Vannmelon og feta deles i terninger, og anrettes med ristede kjerner og noen dråper balsamico omkring.


Spekeskinke surres rund båter av melon uten skall og kjerner.



Laks skjæres i flortynne skiver (eller små terninger) og anrettes med mango i terninger. Dryss over litt vårløk og sesamfrø (som med fordel kan ristes gyldne i en tørr stekepanne først - men det er ikke supernødvendig). Topp med noen ringer rød chili om du ønsker litt kick. Server soyasaus i en liten skål ved siden av. Noen dråper extra virgin olivenolje og noen flak salt gjør underverker.



Voilá! Litt kutting og deling, men ingen varmebehandling eller komplisert oppmåling... Nytes fortrinnsvis på terrassen :-)

Rettene kan selvsagt også serveres separat som forrett eller smårett.




Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...