Favorittrestauranter

lørdag 24. mars 2012

Biff tartar til bursdags

Biff tartar er tingen når min kjære har bursdag. Rå mat som vekker urinstinktet hos mannfolka. Jeg har vokst opp med biff tartar 80-tallsstyle, med karbonadedeig på loffskive, rå løk og eggeplomme, salt og pepper. Men det var tartaren på Fernand, en av Bordeaux´ eldste restauranter, som gjorde utslaget – den var en smakseksplosjon helt utenom det vanlige. Denne reproduksjonen er ikke i nærheten av den, men absolutt verdt å servere.


tirsdag 20. mars 2012

Salt lakrismarengs

Ikke alle er fan av lakris. Ikke alle er fan av marengs. Dersom du liker begge deler, kommer du til å digge disse! De var egentlig ment som et tilbehør til et større dessertprosjekt som blant annet besto av hvit sjokolademousse og kirsebærgele, men jeg er ennå ikke helt i mål der. Derfor tar jeg marengsene med som et eget innlegg. De er tross alt usannsynlig merkelig gode og rare, og kan antagelig også brukes sammen med andre dessertgreier.


mandag 19. mars 2012

Fenikkelsalat med selleri og eple

Selv innbarka rørleggere med Asterix-bart og Obelix-never smelter som smør for denne salaten! Er du litt småskeptisk til rå fenikkel, prøv å gi den noen minutter i stekepanna med litt olje og smør, så blir den supermedgjørlig og riktig søt. Avkjøl den gjerne og bland med andre av dine favorittsalatingredienser.


Potetsufflé med cheddar og gressløk

Når Larsen dukker opp på middag er det viktig å sette frem noe som metter. Ikke spar på verken karbohydrater, fløte eller smør. Potetsufflé er et egnet spise i denne forbindelse. Gjerne servert med hans favorittfenikkelsalat og brødkrutonger. Siden han har jobbet med rør i alle år, har han også et kjært og nært forhold til hummus – så det settes også på bordet!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...