Favorittrestauranter

lørdag 4. februar 2012

Enkel epleterte med kanel og honning

Ferdiglaget butterdeig er en veldig kjapp og enkel måte å lage spektakulære desserter på. Bare stek deigen og fyll med frukt og bær, is, krem, vaniljekrem eller hva du nå måtte finne på av galskap. Både salt og søtt. Den luftige, sprø kaka både ser ut og føles som noe veldig konditorproft. Jeg vil ikke gå så langt som å kalle butterdeig et sjekketriks, men du kan definitivt imponere stort... Prøv dog aldri å lyve på deg å ha bakt deigen selv. Les en oppskrift på hjemmelaget butterdeig, så skjønner du hvorfor.


tirsdag 31. januar 2012

Kyllingburger med avokado, aioli og chilisaus

Det er to grunner til at jeg sjelden bestiller kyllingburger ute. For det første synes jeg det er kjedelig. De fleste smårettaktige spisesteder evner ikke å gjøre denne retten spennende og god. For det andre serveres det stort sett søppelkylling – altså ikke kjøtt fra frittgående kyllinger. På Mat & Mer på Sagene har de imidlertid en kyllingburger (eller kyllingsandwich) som fyller begge kravene. Her er min versjon, komponert etter hukommelsen...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...