Favorittrestauranter

mandag 4. juli 2011

Honningpærer med blåmuggost og prosciutto

Blåmuggost og pærer er en klassisk og velkjent kombinasjon. Trekkes pærene i honning og sitron får de i tillegg en frisk aroma som harmonerer utmerket med osten. Sprø salat og rødløk balanserer alt det myke. Som en herlig salt krone på verket – sprøstekt proscuitto. Salaten kan spises som forrett eller som en smårett utpå kvelden når Hellstrøm kokkelerer på tv. Du vet du blir sulten.




Ingredienser (2 personer, forrett eller tilbehør)

2 modne pærer
3 dl vann
1 sitron
5 ss honning
Rødløk i tynne ringer
Lollo rosso, eller annen salat
Blåmuggost i små biter
4-6 skiver prosciutto eller annen spekeskinke
Evt. ristede valnøtter

Vinaigrette:
6 ss mild olivenolje
1 ss akasie-honning
1 ss sitronsaft
1 ss hvit eddik
Salt og pepper

Fremgangsmåte
Kok opp vann med sitronsaft og honning. Ta av platen og legg i pærene (skrelt og delt i seks deler hver).
La trekke i 10 minutter. Ta opp av vannet og avkjøl.

Vask og tørk salatblader og legg på to tallerkener eller et serveringsfat. Stek skinke i litt olivenolje til den er sprø og gyllen. La renne av på tørkepapir.

Bland alle ingrediensene til vinaigretten med en gaffel eller en liten visp.

Arranger alle ingrediensene på salaten, sprøstekt skinke øverst – og drypp vinaigrette over til slutt.


Tips:
Du kan også ha krydderurter i honningvannet, prøv f.eks. rosmarin eller timian.


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...