Favorittrestauranter

lørdag 8. oktober 2011

Hjemmelaget ravioli med salviesmør

Man kan fint lage pasta uten pastamaskin, bare så det er sagt. Ikke la deg stoppe verken av mangel på 00-mel eller alt det avanserte utstyret. Det enkleste er uansett å dele pastaen i terningstore biter og trykke de ut til rundinger som presses sammen rundt en teskje med fyll. Vinflasker funker fint som kjevle dersom du ikke har det heller. Ricottaen ble i dette tilfellet byttet ut med cottage cheese, hvilket faktisk funket fint. Men mel og egg må du ha. Og litt ok med tid.


fredag 7. oktober 2011

Vognmand Nilsen, I love you

"Vognmand Nilsen var en rettskaffen, arbeidsom, troende og edrulig mann." Det er godt å vite. Og det er mer positivt å si om Vognmand Nilsen. Restauranten er et rimelig gourmet-alternativ som jeg med hell har besøkt tidligere. På linje med Arakataka serverer Vognmand Nilsen fortreffelige tre- fire- og femretters menyer med god vin til omkring 6-800 kroner per person. Litt lite mat ble det denne gangen, men maten var til gjengjeld super.

Foto: Vognmand Nilsen

torsdag 6. oktober 2011

Pepperrøkt laks med eple- og avokadosalat

Sunnere salat enn dette får du vel ikke, iallefall ikke med ordinære ingredienser. Men i motsetning til hva man kanskje skulle tro, er det en svært saftig og smaksrik salat – noe som selvsagt dressingen også har noe av æren for. Med den rette vinaigretten blir selv de dølleste grønnsaker fantastiske! Så ha alltid basisingrediensene i skapet; god olje, eddik, sitron/lime og gjerne honning, sennep og noen nedfryste urter. Da kan det ikke bli feil da.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...