Favorittrestauranter

lørdag 12. november 2011

Baconblåmuggburger

Innimellom, etter mye vegetarburgeri og grønnsaksgalskap, roper kroppen etter kjøtt. Masse kjøtt. På slike dager er det ikke noen vits å prøve å smyge seg unna med noe halvveis. Denne burgeren har en genial "finesse" (dersom bacon noensinne kan sies å ha noe med ordet finesse å gjøre), som gjør den saftig, kraftig og smakfull: Finhakket bacon i selve kjøttdeigen. I tillegg er burgeren fylt med blåmuggost. Ekte burger er ikke for pyser. Kjør på!


torsdag 10. november 2011

Curry med paneer, spinat og makademianøtter

Å, denne ble så god! Indiske vegetarretter bruker ofte en kombinasjon av grønnsaker, paneer og nøtter i stedet for kjøtt. Paneer er en hvit, nøytral ost som er veldig enkel å lage selv. Alt du trenger er melk og sitronsaft eller eddik. Et glass med Patak´s curry paste er alltid kjekt å finne i skapet. Var tom for mandler denne dagen, men fant noen makademianøtter. De porøse nøttene passet utmerket i curry!


Hjemmelaget ost – "Paneer"

Det er veldig lettvint og billig å lage ost selv. Ingrediensene er melk og sitronsaft! Dette er en fast, veldig mild ost som ikke smelter, men typisk brukes i indiske gryter. Super kjøtterstatter! Du kan eksperimentere med å smaksette osten med krydder og urter. Lag osten på søndagsformiddag og du han smelle sammen en herlig gryterett på kvelden!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...