Favorittrestauranter

torsdag 7. juli 2011

Glassnudelsalat med reker og koriander

Eller Yam Woon Sen, som det heter på originalspråket. En hot thai-klassiker. Kald salat av glassnudler, rå løk, tomat og scampi med dynamitt-dressing. Definitivt fettfattig, men først og fremst skikkelig oppkvikkende. Utmerket sommermat. Bestem selv hvor sterk du ønsker den, men den er ikke skikkelig autentisk hvis den ikke røsker litt i fletta.


NOTE:
Den senere tiden har det blitt tydelig hvilken innvirkning scampioppdrett- og fiske har på naturen og menneskene som jobber med dette. På Grønn Hverdags nettsider kan du lese mer om hvorfor du bør bytte ut scampi med reker eller en annen type protein!


Ingredienser (2 personer)

2 bunter glassnudler (de kommer gjerne surret i bunter i pakkene)
15-20 scampi, rå eller kokte (NB: Bruk f.eks. reker, krepsehaler eller krabbe i stedet for scampi)
1/2 løk
3 vårløk
3 tomater
Koriander

Dynamitt-dressing
Saft av 2-3 lime
5-7 ss fiskesaus, Nam Plah (+ evt. justering til slutt)
1 ts knust palmesukker eller vanlig sukker
1-2 røde thai-chili, med eller uten frø

Jeg lager alltid mye dressing, slik at ingrediensene blir godt dekket og "marinert". Dressingen er tynn og renner gjennom salaten, så man spiser uansett ikke alt. Server evt. mer dressing ved siden av.



Fremgangsmåte
Bløtlegg glassnudlene i kokende varmt vann i ca 5-7 minutter, til de er al dente. (Skal IKKE koke, bare kok opp vann og trekk av platen før du legger i nudlene). Følg godt med, konsistensen endres fort- smak underveis. Når de er ferdig, skyll godt i kaldt vann og la dryppe godt av i et dørslag mens du lager resten.

Rens kokte reker og ha i salaten.

Kutt løk og tomat i ønskede biter og vend inn i dressingen. Klem det resterende vannet forsiktig ut av glassnudlene, så de blir nogenlunde luftige og løsner fra hverandre. Vend disse inn med de øvrige ingrediensene og dryss med hakket, frisk koriander til slutt.

Mulig at du må justere med mer fiskesaus, hvis ikke salaten er salt nok. Smak deg frem. Server evt. med kokt jasminris.


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...