Favorittrestauranter

onsdag 29. februar 2012

Lunsjblings med sennep og cornichons

Etter en tur på en særdeles velassortert matbutikk blir lunsjkreasjonen gjerne ekstra...sprikende. Men spennende smakfull på en "alt er jo godt"-aktig måte. Kall det gjerne Dagobert-sandwich; en høy stabel pålegg av ymse slag på en brødskive. Ikke så mye vits i å prøve å balansere en skive til på toppen. Cornichons er et fancy fransk ord for sylteagurk, som jeg synes er så stilig at jeg bruker det der jeg kan. Senneps- og eple "slaw" med chili setter kronen på dette kitchy smørbrødet.


mandag 27. februar 2012

Spinat- og bulgursalat med tomat og oliven

Bulgur er fin variasjon til pasta og ris. Litt grovere enn couscous, og gir litt bedre tyggemotstand, etter min mening. Server den gjerne avkjølt blandet med olivenolje, sitronsaft, friske urter og de grønnsakene du måtte ha for hånden. Den klassiske libanesiske taboulleh er et eksempel på dette. Her har jeg dampet spinat med på slutten – en fin måte å bruke opp spinatblader som er i ferd med å visne. Vær rundhåndet med spinaten, for den forsvinner nesten når den blir dampet!


søndag 26. februar 2012

Ostescones med friske urter

Jeg sier som Wallace & Gromit: Cheeeeese!! Ostescones er en glimrende måte å bruke opp overmodne osterester på. Også de siste, halvslappe skuddene i urtepottene får bidra til noe stort her. Det mest geniale med scones er at de ikke trenger heving, og derfor er kjapt å smelle sammen til en sen søndagsfrokost eller kveldsmat. Bruk helst friske urter, det gir en friskere og mer aromatisk smak enn tørkede!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...