Favorittrestauranter

lørdag 25. februar 2012

Krydret løk- og gulrotsuppe

Veldig bra resultat for å være en "ja ja, jeg får vel bare lage noe av det jeg finner i kjøleskapet"-dag. Har du løk, buljong, krydder og noen frosne urter i frysern, trenger du bare en eller to typer grønnsaker (eller bønner) for å lage en fortreffelig suppe! Gulrot, potet, blomkål, brokkoli, søtpotet – eller bare løk. Saktestekt løk i reale mengder er grunnsteinen i enhver slik suppe, og sørger for masse smak uansett hva annet du putter oppi.


fredag 24. februar 2012

Myke vårruller med sesampanert tofu

Neida, tofu smaker ingenting. Det var derfor Gud skapte marinader. Og panering. Og fritering. Tofu har høyt proteininnhold (omkring 10% for fast tofu) og lite fett (noe fritering selvsagt avhjelper). Det forskes mye på de helsemessige fordelene og ulempene ved tofu og andre soyaprodukter. Noen mener tofu har positiv virkning på både kolesterol og hjernefunksjoner. Innen forskerne blir enige, rekker du antagelig å rulle en hel del av disse vårrullene, som egentlig ikke er vårruller i det hele tatt, men vietnamesiske sommerruller.



torsdag 23. februar 2012

Mangopudding med bringebær

Nok en sunn dessert på listen. Det er gøy å kamuflere ja-mat som nei-mat! Grethe Roede hadde sikkert flippa helt ut. Denne desserten består kun av mango og mager kesam, kun stivet opp en liten knert gelatin, for å oppnå den klassiske puddingaktige konsistensen. Pudding er kanskje ikke så high fashion lenger – vi lever vel i moussens og sorbetens og graniteens og semifreddoens tidsalder... Men jeg sier: La oss slå et slag for den gode, gamle puddingen. Pudding ruler!


tirsdag 21. februar 2012

Saftig og sunn banankake med nøtteskorpe

En skikkelig energikake. Uten sukker, smør og hvetemel, full av fiber. Her har jeg hakket litt bananchips sammen med hasselnøtter for å lage et søtt og sprøtt lokk. Bruk gjerne sunnere varianter som solsikkefrø, gresskarkjerner, valnøtter eller mandler. Kanel er en vinner for blodsukkeret, men varier gjerne med andre typer krydder i deigen, hvis du føler deg i det rebelske hjørnet. Ingen ernæringfysiolog bør få bakoversveis om du sender med barna denne kaka i barnehagen.


mandag 20. februar 2012

Vietnamesisk kyllingsalat med peanøtter

Sprø, sterk og sunn. Det smarteste med denne salaten, er at den blander proteiner og grønnsaker, men holder for det meste karbohydratene utenfor. Mye proteiner og mye karbohydrater i samme måltid gjør det litt trøblete for magen, i og med at de de to næringstypene har såpass forskjellig fordøyelsestid. Men, nok om det medisinske aspektet – dette er en fantastisk supergod salat! Asiatiske urter, ristede peanøtter, sprøstekt løk og sterksyrlig dressing utgjør en skikkelig smaksbombe.


søndag 19. februar 2012

Luftig bringebærmousse uten sukker og fett

Nesten uten fett iallefall. Denne moussen er superluftig, nesten som bringebærskum som smelter bort på tunga. Den er laget med ekstra eggehvite og mager kesam i stedet for kremfløte, og er derfor friskere på smak og lettere i konsistensen enn tradisjonell mousse. En dessert du kan servere familien med god helsemessig samvittighet – uten at det smaker som ræva helsefrikmat.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...