Favorittrestauranter

onsdag 27. april 2011

Haloumi og hummus – dynamittmat!

Haloumi er en fast ost fra Kypros som egner seg supert til grilling og steking. Den får en gyllen og sprø stekeskorpe, og er en fin "kjøtterstatter". Servert sammen med hummus av kikerter, chili og hvitløk får du et måltid med høyt protein- og næringsinnhold. Og så tar det bare 10 minutter å kokkelere det hele.


tirsdag 26. april 2011

Bakte søtpoteter med cheddar og bacon

Ny forskning viser at søtpotet virker stabiliserende på blodsukkeret. Men nok om det. Poenget er at søtpotet, cheddar og bacon er en uslåelig kombinasjon. Skal banne på at Churchill spiste mye av dette. Som han en gang uttalte: "Å forstå sin alder, er å forstå dens gleder." Gleden over god cheddar kommer muligens med årene.


mandag 25. april 2011

Pistasj-Pavlova med bringebær- og pasjonsfruktcoulis

Verdens beste kombinasjon av sprøtt, søtt, syrlig og kremete! Kan varieres og eksperimenteres med i det uendelige. Pavlova er marengskurver som fylles med vaniljekrem og toppes med frukt og bær. Denne varianten er laget med pistasjnøtter, inspirert av Frognerseterens fantastiske marengs! Fruktsausen er ikke egentlig nødvendig, men gøy å prøve en av dem hvis man har tid.


Hjemmelaget vaniljekrem er best!

Hjemmelaget vaniljekrem er utgangspunktet for hundrevis av gode desserter. Når man smaker gammeldags, hjemmelaget, fersk vaniljekrem laget med ekte vanilje, skjønner man at det ikke nødvendigvis  skal så mye mer til for å skape den ultimate dessert-nytelse. Det er ikke mange ingredienser som trengs, de fleste har man fast i skapet. Vaniljestang og kremfløte er alt du behøver i tillegg!


Marengs – tørr kake, våt drøm

Marengs er det sykeste av det syke innen søtsaker. Det er i grunnen bare sukker i en puffet form, så mye søtere blir det ikke. Den herlige følelsen av det sprø som smelter bort på tunga på et blunk, i en kaskade av søtt, er forbeholdt marengsen alene. På Frognerseteren har de noen groteske marengser; en type i blandet sjokolade og en med hakkede pistasj-nøtter. Disse er verdt turen alene.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...