Favorittrestauranter

fredag 22. april 2011

Gazpacho med grillet paprika og hvitløkskrutonger

Herlig forfriskende med syrlig og sterk sting! Gazpacho, den spanske klassikeren, består kun av enormt sunne ingredienser – etter at du har spist føler du deg som Supergirl/Supermann! Man bokstavelig talt kjenner det prikker i huden av celler som roper hurra og fornyer seg. Sprø hvitløkskrutonger og feta i terninger gir herlig substans.


Sterk og syrlig potetsalat med epler og chili

Grillfest uten potetsalat er vel omtrent som Sportsrevyen uten Karen Marie Ellefsen for oss nordmenn... Det er definitivt kommet andre, mer moderne og mer fristende lekkerbiskener på bordet, men ingenting er det samme uten potetsalat.. Kjøpt potetsalat er trist. Punktum. Er det noe som er verdt å bruke 20 minutter på å lage selv, er det potetsalat! Denne her tar selv grillpølser til uante høyder!



torsdag 21. april 2011

Kyllingbryst med timian, røkt salt og avokadokrem

Når kyllingbryst blir stekt med skinnet på, får du en sprø, svært smakfull overflate. Og det er HER smaken av kylling egentlig sitter! Gnis skinnet inn med olje og røkt flaksalt fremheves denne smaken enda bedre. Kylling smaker også ti ganger bedre og saftigere når den stekes i større biter og deles etter steking. Som tilbehør her kan du bruke bare ovnsstekte grønnsaker eller i tillegg servere med krydrede kikerter. Avokadokremen er uansett et must!


tirsdag 19. april 2011

Enkel og sunn jordbærdessert

Nest etter jordbær servert med fløte er vel dette den enkleste jordbærdesserten som finnes. En mellomting mellom smoothie og sorbet. Den tar fem minutter å lage og er i tillegg fattig på kalorier, litt avhengig av hvor mye sukker du bruker selvsagt. Men sukkermengden regulerer du helt selv! Faktisk er det ikke nødvendig med sukker i det hele tatt...




mandag 18. april 2011

Kremet brokkolisuppe med feta og smørstekt sopp

Brokkoli er som tidligere nevnt din beste venn. Bacon og ost er allerede kåret til brokkoliens beste venn. Her i en litt annen versjon; feta og røkt bratwurst fra Grøstad. Skikkelig grove pølser passer fint som tilbehør til suppe, men suppa fungerer like bra med bare feta og sopp.


søndag 17. april 2011

Tomatsalat med gresskarkjerner og basilikumkrem

Denne enkle salaten består av en blanding av modne, store tomater og soltørkede tomater. Dette gir en fin variasjon i konsistens. Ristede gresskarkjerner og Kalamata-oliven bidrar med sprøhet og gode aromaer. Basilikumkremen lager du kjapt med en stavmikser!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...