Favorittrestauranter

torsdag 23. juni 2011

Hvit pizza med brie og chili

Såkalt hvit pizza er en litt anderledes smaksopplevelse enn tradisjonell rød pizza. Som pizzasaus brukes her creme fraiche som gir litt syrlighet til tross for mangel på tomater. Rødløk stekt med litt brunt sukker og god eddik gir en ekstra spiss. Oster kan man variere med. Kombinasjonen brie og chili er som krokan på softis; helt fantastisk!

onsdag 22. juni 2011

Tirsdagstapas med Sancerre rosé

Etter en litt slitsom dag på jobb gjør det underverker med en tur på et rolig Vinmonopol klokka 1400 en tirsdag. Kompetente mennesker som du kan spørre dersom du lurer, og ellers fred og ro til å studere utvalget. Et magisk rosévin-minne fra Ekebergrestauranten trigget et godt kjøp. Så var det duket for litt tapas. Hverdagsmagi?


tirsdag 21. juni 2011

Detox-daiquiri med lime og ingefær

Etter en sen kveld på byen med alkohol både høyt og lavt, samt litt Deli-junkfood til å toppe det hele, er det  på sin plass med en superfrisk "daiquiri" dagen derpå. Med saftsentrifuge/jusmaskin fikser du biffen uten å måtte stå oppreist så alt for lenge. Ingrediensene her har rensende og lett avgiftende egenskaper – og det er vel ikke det dummeste på en tørst og tung søndag.


mandag 20. juni 2011

Scampi med mangosalat og chilisaus

En enkel rett som løfter en hvilkensomhelst mandag til uante høyder. Nesten ingen kokkelering og strengt tatt ikke nødvendig med oppmåling av ingredienser. Bare tull å måle og veie på sånne retter som dette. Ta det på slump og smak det til. Chilisaus er kjapt og enkelt å lage selv, hvis du vil imponere gjestene.


søndag 19. juni 2011

Marinert mozzarella med chili og sitron

Hvorfor ikke variere den klassiske tomat-, mozzarella- og basilikum-salaten med noe litt frekkere? Mozzarella drislet med creme fraiche, sitronsaft og god olivenolje fungerer grisegodt både for seg selv og som tilbehør. Med noen fete, grønne oliven og ristede nøtter er lykken fullkommen. Herlig frekt.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...