Favorittrestauranter

lørdag 4. juni 2011

Blåbærmuffins med mandelmel

Mandelmel er, som navnet tilsier, mel laget av malte mandler. Melet har lav GI, er glutenfritt, har høyt proteininnhold og masse vitaminer. Mandelmel smaker også mer enn hvetemel, og gir muffinsene mer aroma. Plastpakkede muffins man får kjøpt på butikken har mistenksom lang holdbarhet. Muffins du baker selv, fryser du bare ned og tiner etter behov, så blir de som nystekte. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang!



tirsdag 31. mai 2011

Slik baker du sunt!

Nordmenn er som regel oppdratt til å tenke at brød er noe av det sunneste som finnes. Denne tankegangen har selvsagt fått mye kritikk i de siste lavkarbo-årene. Men det er ikke bare karbohydratene i seg selv som er en utfordring, men også tilsetningsstoffer og mangel på næring i kjøpt brød.  I motsetning til hva man kanskje umiddelbart tror, så er faktisk vafler og muffins ikke nødvendigvis mer usunt enn brød. Det kommer bare an på hvordan man baker dem. Med disse tipsene kan du lage bakverk som er mer næringstett og bedre for kroppen.


søndag 29. mai 2011

Eple- og agurkjus med hvetegress

Verdens beste start på dagen! Hvetegress er noe av det absolutt sunneste du kan putte i kroppen. Dette vidundernæringsmiddelet har omtrent alle nyttige egenskaper mat kan ha og havner i kategorien "Superfood". Det virker rensende, er uhyre rikt på vitaminer, mineraler og sporstoffer, virker positivt på blodtrykk og blodsukker og styrker sirkulasjonssystemene i kroppen. Tilsett en skje hvetegresspulver i jusen, eller dyrk hvetegresset selv.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...