Favorittrestauranter

lørdag 18. februar 2012

Sopp- og potetbruschetta med trøffelsalt

Det er dette jeg serverer til gubben dagen etter hans pub-til-pub med gutta. Ikke spar på oljen her! Ikke saltet heller. Dette er kosemat som må gjøres 100% hvis det skal funke skikkelig. Det er sikkert mye bra å si om lavkarbo, men ingen kan påstå at karbokolosser som dette ikke smaker grenseløst godt! Lukk øynene, tenk at du er i Italia og si høyt til deg selv at potet på brød er genialt – og at livet er helt herlig...


torsdag 16. februar 2012

Sjokolade- og hasselnøttmousse

Min aller første sjokolademousse! På tide kanskje, men jeg er ingen ihuga sjoko-fan. Av og til må jeg likevel ha, men da gjerne i kombinasjon med andre smaker – og sjokoladesmaken må ikke være for mørk og kraftig. Tenkte sjokolade og hasselnøtt var en god, gammel og sikker kombo. Synes den ble fenomenal. Såpass god at den ble distribuert til naboene.  Når alle ingrediensene er vispet sammen for hånd, blir det ofte bra, men tror jeg vil anbefale en elektrisk mikser...


onsdag 15. februar 2012

Kosekjøttboller i tomatsaus

Disse kjøttbollene kommer i kategorien "comfort food", som vi sier på godt norsk. Kjøttboller som lages ekstra myke og luftige. Litt sånn at de faller fra hverandre i tomatsausen... Det er først og fremst brødet som gjør de myke – et genialt knep. Litt krydret, men ikke med veldig eksotiske krydder. Svært barnevennlige, vil jeg påstå.


mandag 13. februar 2012

Mandel- og valnøttmusli med bipollen

Dette er en ristet og ikke før søt musli som kan spises med fortreffelig samvittighet. Sammen med frukt og mager kesam har du en frokost som gir deg en kickstart på dagen. Bipollen er ekte supermat – anse det som et multivitamin som i tillegg inneholder et arsenal av gode enzymer, sporstoffer og fettsyrer. Muslien er rask å lage en stor porsjon av. Ingen grunn til ikke å sette av en liten halvtime søndag morgen til musliverksted!


søndag 12. februar 2012

Grønn jusdrøm med selleri, agurk og spinat

Alle hever øyebryna første gangen de smaker hjemmelaget jus. Smaken er så intenst frisk, helt ulikt kjøpt jus. Trikset er å blande frukt og grønnsaker på en balansert måte, og sørge for nok syre. Syre er alfa og omega for smaken. Grønnsaksjus får en litt "flat" smak hvis jusen mangler syre. En sitron, lime eller grapefrukt gjør susen. Grønne epler også.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...