Favorittrestauranter

lørdag 9. april 2011

Hjemmelaget søt chilisaus

Har en følelse av at sweet chilisaus har blitt det nye i norske hjem etter at bernaise, thousand-island og pesto ble plassert lengst inn i skapene. Til hverdags er det jo greit å bruke ferdiglaget chilisaus, men skal man imponere med et asiatisk måltid er det gøy å servere sin egen! Det som er det aller mest geniale med denne er jo at den er fullstendig fri for alle tilsetningsstoffer som fins i de kjøpte variantene.














Ingredienser (liten porsjon)
2 røde chili (gjerne Jalapeno eller Serrano)
3 fedd hvitløk
8 ss sukker
12 ss vann
4 ss hvit eddik
1/2 ts salt

1 ss maisenna
2 ss vann

Fremgangsmåte
Miks alle ingrediensene (bortsett fra maisenna og de siste 2 ss med vann) med en stavmikser eller i en blender. Hell over i en liten kasserolle og kok opp. Skru ned varmen litt, og la såvidt småkoke i noen minutter til det tykner litt (ca 3 min).

Bland ut maisennaen med vannet og bland dette i chilisausen mens du pisker. La simre 1 minutt til.

Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet på tett glass. Doble gjerne oppskriften, hvis du ønsker en større porsjon med saus.

Sausen passer godt til diverse asiatiske retter, både kylling, fisk, scampi og ikke minst vårruller.



Interessert i flere sunne og gode oppskrifter? 
På min nye blogg tankekilden.com finner du mange! Hvem ønsker seg vel ikke en oppskrift på sjokolademousse som både er god, enkel og supersunn? Eller hva med en vakker pistasj-pai med karamellsaus? Asiatiske sommerruller med papaya og urter er en schlæger! Her finner du også informative helseartikler og tips til en renere, lettere og bedre hverdag, fysisk og mentalt. Les om hvorfor du kan spise smør med god samvittighet, om sammenhengen mellom autisme og kosthold og tildels overraskende tips til hvordan du kan styrke immunforsvaret. Vi ses! :-)



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...