Favorittrestauranter

søndag 17. april 2011

Tomatsalat med gresskarkjerner og basilikumkrem

Denne enkle salaten består av en blanding av modne, store tomater og soltørkede tomater. Dette gir en fin variasjon i konsistens. Ristede gresskarkjerner og Kalamata-oliven bidrar med sprøhet og gode aromaer. Basilikumkremen lager du kjapt med en stavmikser!






Får man tak i tomater som smaker masse, så trenger tomaten knapt tilbehør i det hele tatt. Litt olivenolje, noen dråper konsentrert balsamico, noen flak salt, nymalt pepper eller litt sukker kan være nok til å fremheve smaken.  Dessverre får man sjelden tak i slike tomater her til lands, de vi får kjøpt i butikkene blir stadig mer utvannet i smaken, virker det som. Men man må jobbe med det man har, så det er bare å slippe fantasien løs og eksperimentere!

Ingredienser


Tomatsalat (1-2 porsjoner)

2 store bifftomater eller 3 mindre (evt. kan du bruke flere cherrytomater eller perletomater, eller en blanding)
6 stk soltørkede tomater (i olje)
4 ss ristede gresskarkjerner, usaltede
10-15 gode oliven, f.eks. Kalamata
Noen dråper olivenolje, gjerne extra virgin

Basilikumkrem:
5 ss Tine kremost med urter eller naturell kremost (f.eks. Philadelphia)
3 ss mild olivenolje
2 ss sitronsaft
En klype sukker
En klype Maldon-salt og nykvernet pepper
Noen blader frisk basilikum



Fremgangsmåte
Del tomatene opp i passe store biter, både de ferske og de soltørkede. Blandes med gresskarkjerner og oliven. Hvis ikke kjernene allerede er ristet, kan du gjerne riste dem i noen minutter i en tørr stekepanne– da får de mer smak. Drypp over noen dråper olivenolje, en liten klype Maldonsalt og litt sort pepper. Bland forsiktig.

Bland alle ingrediensene til basilikumkremen i en egnet bolle, og mos alt med stavmikser. Smak til med evt. mer krydder og basilikum. Server kremen ved siden av.

Tips til servering
Salaten kan spises som den er, som et mellommåltid eller kveldskos. Den fungerer fint som tilbehør til annen middelhavsmat.

Server den sammen med brød, f.eks. foccacia, og fersk mozzarella eller feta, så har du en fullverdig middag.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...