Favorittrestauranter

mandag 4. april 2011

Grillet polenta med soltørket tomat, oliven og parmesan

Kult innslag på tapasbordet. Lett å lage til mange. Passer også fint som tilbehør til en hovedrett. Det HENDER jo at man blir litt lei av pottitt og pasta og pita. Da er det fint at det finnes polenta.













Ingredienser
1 liter buljong (f.eks. kylling)
150 g polenta
2 ss smør
50 g revet parmesan
Salt og pepper
10-15 soltørkede tomater (i olje)
10-15 gode oliven, uten stein
Frisk basilikum
Revet parmesan, ekstra


Fremgangsmåte
Kok opp buljongen, skru ned varmen og tilsett polenta mens du visper. Visp godt sammen i ca 5 minutter. Bytt ut vispen med en tresleiv etterhvert som det tykner. Rør til polentaen begynner å slippe kjelen rundt kantene, og sleiva står av seg selv i massen. Rør inn smøret. Smak til med salt og nykvernet pepper (avhenger litt av hvor salt buljongen var!)

Ta kjelen av varmen og tilsett tomater og oliven i små biter, så mye du ønsker. Finhakk basilikum og tilsett til slutt. Fordel massen utover i en rund springform, ca 30 cm i diameter, press den godt sammen og jevn den ut på toppen. Sett den til avkjøling.

Når massen er stivnet godt, deler du polentakaken opp i stenger, ca 2 cm brede. Legg dem på et stekebrett med bakepapir eller folie. Pensle med olivenolje og strø over revet parmesan. Sett dem litt over midten i ovnen, og grill dem på ca 225 grader til osten smelter og får litt farge.

























Tips:
Du kan bytte ut tomat og oliven med andre "middelhavsingredienser" og krydder du måtte foretrekke. Prøv med marinert artisjokk, grillet paprika, chili, oregano eller champignong stekt i hvitløk og olje.

Tips:
Selve polenatkaka kan lages dagen i forveien, så kan du grille ønsket mengde av gangen.

Servering:
Polentaen kan serveres alene som fingermat, som del av et større tapasbord eller som tilbehør til andre grønnsaksretter, kylling eller salat. Serveres varme eller romtempererte (altså kalde, men ikke kjøleskapskalde...)


1 kommentar:

Camilla sa...

Detta så godt ut ja :) Nammis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...