Favorittrestauranter

tirsdag 13. mars 2012

Pizza med blåmuggost og honningpærer

På tide med en ny pizzaversjon. Spekeskinke kan fort bli veldig salt på pizza, særlig hvis du bruker norsk skinke. Mildere spansk eller italiensk skinke er å foretrekke, men man må jo bruke det man har for hånden. Blåmuggost er også fantastisk på pizza, men er også en svært salt ingrediens. Så, for å avhjelpe litt på det salte, har denne pizzaen saftige skiver av pære – raskt stekt med honning og timian. En perfekt kombo!



Ingredienser (4 medium porsjonspizzaer)

5 dl Tipo 00-mel (evt. vanlig hvetemel)
2,5 dl lunkent vann
2 ts tørrgjær
1 ts sukker
1,5 strøken ts salt
2 ss olivenolje
Ekstra mel til utbaking

2 modne, saftige pærer (gjerne Conference)
4 ss akasiehonning
Frisk timian
1 ss olivenolje

4 sjalottløk
1 ss god balsamicoeddik
1 klype Maldon-salt

Blåmuggost

1 fersk mozzarella
1 dl finrevet parmesan
(8 skiver god spekeskinke – kan sløyfes)


Fremgangsmåte
Rør ut gjæren i litt av vannet, sammen med sukker og olivenolje. La stå i et par minutter. Bland inn resten av vannet og tøm over mel og salt. Elt sammen og bruk mer mel for å få en fast og smidig deig. Elt entusiastisk i 5-10 minutter. Strø litt mel over deigen i en bolle, dekk med fuktig klede og plast, og sett på et lunt sted i en drøy time eller til deigen har hevet til det dobbelte.



Varm ovnen til maks temperatur 250 eller 300 grader.

Kutt løk i tynne ringer og fres i litt olivenolje sammen med noen kvister timian og en klype salt. Ikke bruk for sterk varme, løken skal bare bli gyllen. Tilsett balsamico mot slutten. Legg til side.



Del pærene i 0,5–0,8 cm tykke skiver. Varm litt olivenolje i en panne, ha i honningen og noen kvaster timian. Legg i pærene og fres i 2 minutter. Legg til side.

Kna sammen deigen, del i 4 og form til tynne, runde eller avlange pizzabunner. Pensle med olivenolje. Strø på parmesan i et tynt lag, riv mozzarella, fordel løk, pærer og blåmuggost over. Har ikke oppgitt noen mengde blåmuggost. Bruk så mye du ønsker, bare husk at den er ganske salt. Denne pizzaen behøver ikke noe ekstra saltdryss, spesielt ikke hvis du bruker skinke i tillegg.



Sett ovnen nederst i ovnen. Bruk gjerne forvarmet pizzastein dersom du har. Stek i 6-7 minutter til pizzaen er gyllen i kantene. Det siste minuttet legger du på skinka, så den rekker å bli gjennomvarm men ikke sprøstekt. Pynt med frisk timian.




Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...