Favorittrestauranter

onsdag 25. mai 2011

Thailandsk grønn papayasalat

Inspirert av forretten du får servert på Tasty Thai på Bislet. Saftig, sprø, syrlig og temmelig sterk! Du skal tåle litt chili for å sette pris på den du får servert der, men lager du den hjemme, bestemmer du styrken selv. Det er en stor fordel med en julienne-strimler når du skal strimle papayaen. Grønn papaya er umoden papaya og fås kjøpt på de thailandske innvandrerbutikkene.


Ingredienser
1 1/2 ss palmesukker eller vanlig sukker
4 lime, saft
1 hvitløksfedd
5 ss fiskesaus, Nam Plah
1 liten rød chili, eller etter ønske
1 stor grønn papaya
2 lange bønner (eller en håndfull friske grønne bønner)
6 cherrytomater eller 3 vanlige tomater
3 ss hakkede peanøtter (gjerne ristet uten salt)



Fremgangsmåte
Skrell papayaen og strimle den med et juliennejern eller med en skarp kniv. Strimlene skal være veldig tynne og gjerne mellom 5 og 10 cm lange. Fortsett rundt papayaen helt til du kommer til det innerste hulrommet med frø.





Skyll bønnene godt og del dem i ca 5 cm lange biter. Del tomatene i to eller fire.

Rør ut sukkeret i limejusen. (Bruker du palmesukker i biter, mos dette med en morter). Tilsett fiskesaus, finhakket chili og finrevet hvitløk. Begynn med litt chili og smak deg frem etterhvert hvis du er usikker.



Bland grønnsakene og hell over sausen. Bruk gjerne en pestill eller annet "mose"-redskap for å klemme grønnsakene godt sammen i sausen, særlig papayaen og bønnene. Slik trekker de til seg mer av smaken. Du kan gjerne tilsette tomatene til slutt hvis du ikke ønsker å mose disse. Det kan være du må smake til med litt mer fiskesaus hvis salaten trenger mer salt.

Salaten kan gjerne stå en stund, så smakene får satt seg.  Server med hakkede peanøtter.




Interessert i flere sunne og gode oppskrifter? 
På min nye blogg tankekilden.com finner du mange! Hvem ønsker seg vel ikke en oppskrift på sjokolademousse som både er god, enkel og supersunn? Eller hva med en vakker pistasj-pai med karamellsaus? Asiatiske sommerruller med papaya og urter er en schlæger! Her finner du også informative helseartikler og tips til en renere, lettere og bedre hverdag, fysisk og mentalt. Les om hvorfor du kan spise smør med god samvittighet, om sammenhengen mellom autisme og kosthold og tildels overraskende tips til hvordan du kan styrke immunforsvaret. Vi ses! :-)



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...