Favorittrestauranter

søndag 15. mai 2011

Sunnere frokostvafler

Ingen grunn til å ha dårlig samvittighet over å unne seg vafler til søndagsfrokosten, eller mandagsfrokosten for den del! Vaffelrøre er raskt å lage. Lager du stor porsjon så går det litt tid til steking, men dette kombineres lett med andre søndagshuslige sysler som bretting av tøy, tørking av støv, søppelsortering eller annet snacks. Frys ned i porsjonspakker og ta opp etter behov. Kjekt å finne etter en treningsøkt eller til matpakke.



Disse vaflene har mye proteiner i form av egg. Langsomme karbohydrater og fiber i form av havregryn og det geniale tilsetningsstoffet FiberFin.

FiberFin er et pulver som gjør bakverk fiberrikt uten å tilsette smak eller gjøre baksten tung og tørr. Du får kjøpt det på helsekostbutikkene, og det kan brukes til det aller meste av baking.

Er du på utkikk etter enda sunnere vafler, sjekk denne oppskriften uten hvetemel/gluten, kumelk og sukker.


Ingredienser (10-12 stk)

3 dl havregryn
2 dl hvetemel eller annet mel
4 ss FiberFin
2-3 ss Sukrin eller xylitol
Noen dråper flytende stevia
1 ts bakepulver
½ ts salt
5 dl H-melk eller fullfett kokosmelk
5 egg
4-5 ss smeltet smør


Fremgangsmåte
Bland sammen havregryn, hvetemel, FiberFin, sukker, bakepulver og salt. Rør inn melken (bruk alltid feteste variant! Nok fett i vaflene gjør blodsukkeret mer stabilt) og rør til det blir en klumpfri røre. Bland inn sammenpisket egg og smør. La røren stå og svelle i minst 15 minutter før du steker vaflene.









Interessert i flere næringsrike oppskrifter og enkle desserter? 
På min nye blogg tankekilden.com finner du mange! Alle er sukkerfri, glutenfri og de fleste er også fri for kumelk! Hvem ønsker seg vel ikke en oppskrift på sjokolademousse som både er god, enkel og supersunn? Eller hva med en vakker pistasj-pai med karamellsaus? Kjempegod, fløyelsmyk iskrem kan lages uten melk og sukker! Her finner du også informative helseartikler og tips til en renere, lettere og bedre hverdag, fysisk og mentalt. Les om hvorfor du kan spise smør med god samvittighet, om sammenhengen mellom autisme og kosthold og tildels overraskende tips til hvordan du kan styrke immunforsvaret. Vi ses! :-)



1 kommentar:

Camilla sa...

Disse skal jeg prøve!! Nam, nam:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...