Favorittrestauranter

onsdag 30. mai 2012

Jordbærsalat med cashewnøtter, koriander og balsamicodressing

Drit og dra. Jordbærene er ikke akkurat supre ennå, men klarer ikke la være å kjøpe, der de ligger velduftende og røde i butikken. Import fra Belgia eller noe, men faktisk ikke helt utvannet i smaken. Gleder meg til de norske kommer, og håper vi får se noen økologiske i år. Jordbær kan brukes til mer enn dessert, som f.eks. en lett sommersalat. Kan spises for seg selv til lunsj eller kvelds, eller som tilbehør til et større måltid. Passer utmerket til grillmat.





Ingredienser

Blandet grønn salat
Jordbær, godt skylt
Cashewnøtter
Koriander


Dressing

1 ss god balsamicoeddik (helst den vellagrede, tyktflytende typen)
Saft av 1 lime
3 ss god extra virgin olivenolje
En liten klype Maldon-salt
Pepper

Fremgangsmåte

Skyll og tørk salaten og koriander godt. Riv i mindre biter. Del bærene i to. Fordel i en salatbolle eller på tallerkener. Topp med nøtter. Bland alle ingrediensene til dressingen og server ved siden av.



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...