Jeg er faktisk ikke sikker på hvilken type chili det er, for på pakka står det bare "red chili", men den virker å være mye brukt i thailandsk matlaging. Den ser omtrent ut som de "vanlige" røde chiliene de har på alle matbutikker, men den kanskje halvparten så stor- og dobbelt så sterk!
En dag satt en av de ansatte på en thai-restaurant her i Oslo og spiste disse rett fra pakken, som om det skulle vært cheeze-doodles! Jeg tror du må ha fått inn chili med morsmelka for å klare det, for denne chilien er ganske så sterk.
Rød chili er helt uunværlig i Salma-carpaccioen!
Juster styrken
Styrken kan justeres ved å bruke den med og uten frø. Frøene er det aller sterkeste, og skal man bruke litt, feks til garnering/pynt, så kan det være greit å fjerne dem - dermed får man mer av den vakre rødfargen uten at det blir for sterkt.Hvor kjøpes de?
Chiliene fåes kjøpt på kinesiske sjapper og thaisjapper, iallefall i hovedstaden. TT Market i Torggata, eller de to ved siden av Gunerius kjøpesenter på Grønland. Den røde habaneroen kan brukes som erstatning, da den er lettere å få tak i. Den selges også på de pakistanske/libanesiske butikkene, som det er mange flere av.
Chili er sunt
Røde chili inneholder mye av både C-vitamin og B-vitamin (særlig B6), samt mineraler som magnesium og jern.Do not touch!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar