Favorittrestauranter

lørdag 2. april 2011

Biffsandwich med parmesandressing

Dagen-derpå-mat for den som har overskudd til å gidde litt ekstra... Ja, det er litt sølete å fritere ting, og uten god avtrekksvifte så har du tapt. MEN ingen er vel uenig i at hjemmelagde løkringer smaker grisedigg? Ellers funker latsabb-versjonen; biffsandwich med f.eks. chips (Maaruds "Proviant" med baconsmak er en vinner!)














Ingredienser (1 person):
1 liten fin baguette eller passe stor del av en loff eller det lette, ferske, fine brødet du måtte ønske
1 bit oksekjøtt (flatbiff, mørbrad e.l.)
Cherrytomat
Løk eller rødløk

Parmesandressing:
Rømme
Parmesan, finrevet
Hvitløk
Maldonsalt
Pepper, nykvernet så klart
Sitronsaft

Løkringer:
Løk i tynne, tynne, hele ringer

Frityrrøre:
1 fl blå farris (3 dl)
ca 2½ dl hvetemel

1 dl maisenna mel

2 ss bakepulver

½ ts salt

Frityrolje (fåes kjøpt under dette navne på egne flasker)

Fremgangsmåte:

Bland ingrediensene til dressingen, og la gjerne stå en stund.
Bank biffbitene ganske møre og flate med egnet redskap (f.eks. biffbanker, pistellen til morteren, av granitt e.l.) Legg gjerne plast over før du banker, så henger det seg ikke fast i redskapet.

Tips: Før du gjør resten
Det er lurt å lage ferdig løkringene før du steker kjøttet og legger opp sandwichen, men gjør alt til sandwichen klart, slik at det kun er disse to etappene som gjenstår (så rekker ikke løkringene å bli slappe og kalde!)

Løkringene:
Bland alle ingredienser til røra godt sammen til den er smidig, ca like tykk som vaffelrøre. Dypp de tynne løkringene i røra og legg forsiktig over i varm frityrolje, og la dem steke til de er gyldne. Legg dem over på ei rist med tørkepapir, så de får dryppe av seg overskuddsfettet.


Stek kjøttet:
Stek dem i varm olje i en stekepanne, det går veldig fort med flate stykker. Salte og pepre før eller etter.

Servering:
Bruk smør på begge delene av brødet, evt gratiner det litt i ovnen med ost først, hvis du gidder, da blir det ekstra sprøtt. Fyll på med biff, tomat, løk og dressing. Og server med grønn salat, hvis du føler for det.

Tips: Tomatene blir veldig gode hvis du lar dem ligge i litt god olivenolje, en liten klunk hvitvinseddik, salt, pepper og bittelitt sukker en stund før du serverer....


1 kommentar:

Camilla sa...

Grattis med blogg! Her skal jeg følge med og bli inspirert! :-) Du er så flink Kristine, og jeg blir rett og slett sulten når jeg leser her ;) By the way - et bra junkfoodminne må vel være en skikkelig beeeeeiiiiiiijjjjkeeeeeen-burger...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...