Favorittrestauranter

lørdag 2. april 2011

Chevre med paprikasalat og ristede kjerner

Kveldskos. Eller helgelunsj hjemme. Fortsatt ikke prøvd grillet paprika? Det er såå mye bedre enn rå paprika at det nesten ikke kan sammenlignes. Passer fortreffelig med lun og mektig chevre på sprøtt brød.













Ingredienser:
1 bit chevre (ost laget på geitemelk)
Lyst brød
Akasiehonning

Paprikasalat:
Paprika, rød eller oransj (den grønne er bitrere)
Kjerner/nøtter (f.eks. pinjekjerner, solsikkekjerner og gresskarkjerner)
Alfalfa-spirer

Dressing:
4-5 ss olivenolje (mild eller kraftig, etter hva du foretrekker)
2 ss eddik eller sitronsaft
En klype Maldon-salt
En klype sukker
Sort pepper

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på maks temperatur (ca 250 grader) med grillelementet på.

Grille paprika:
Del paprikaen i to eller fire deler. Prøv å få dem så flate som mulig, slik at de blir jevnt grillet. Fjern hvite hinner og frø. Legg dem med skinnet opp på en bakeplate eller rist med bakepapir på. Plasser dem langt oppe i ovnen (men ikke så langt oppe at bakepapriet kommer i kontakt med grillelementene, da har det en tendens til å ta fyr- snakker av erfaring her. Brann på kjøkkenet er ikke gøy, selv ikke en liten en.) La dem stå til skinnet er sort, antagelig ca 10-15 minutter.

Når de er ferdige legger du dem i en bolle og dekker den med plast. Dampen gjør at skinnet blir lettere å få av. Skru ned ovnen til 200 grader, og evt. slå av grillelementet.

Riste kjerner:
Mens paprikaen grilles, steker du kjernene i en tørr og varm stekepanne, mens du passer på og rører hele tiden. De skal få litt gylden farge og begynne å ryke litt og lukte godt. Legg de til siden.

Chevre:
Del chevren i biter som legges på ca like store biter brød- kan godt være som munnfuller. Plasser de på bakepapir på stekeristen og sett midt i ovnen (som nå burde ha blitt litt kaldere). La stå 5-10 minutter, til osten er smeltet litt og har fått bittelitt farge. Det går svært fort, så følg med!























Servering:
Fjern skinnet fra paprikaen og del i strimler. Bland inn dressingen. Server med chevren, og pynt med spirer og ristede kjerner. Risle litt akasiehonning over chevren.

Grille selv eller kjøpe ferdig?
Paprikaen kan du enkelt grille selv. Det eneste som er bittelitt knotete er å fjerne skallet, men kan du triksa så går det greit. Ellers finnes god grillet paprika (uten skall!) på glass. I vanlige norske matbutikker er dette ofte ganske dyrt, mens på f.eks. pakistanske butikker er det mye rimeligere. Der får du et stort glass til 29 kroner.

Ferdige nøtteblandinger:
Du får kjøpt ferdige blandinger av kjerner og nøtter som er lettvinte å bruke, f.eks. den som heter salatblanding. De henger typisk på egne frittstående stativer i matbutikkene. Helst bør de ikke være saltet, i så fall bør du prøve å "børste" av det overflødige saltet mest mulig før bruk.


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...