Favorittrestauranter

tirsdag 19. april 2011

Enkel og sunn jordbærdessert

Nest etter jordbær servert med fløte er vel dette den enkleste jordbærdesserten som finnes. En mellomting mellom smoothie og sorbet. Den tar fem minutter å lage og er i tillegg fattig på kalorier, litt avhengig av hvor mye sukker du bruker selvsagt. Men sukkermengden regulerer du helt selv! Faktisk er det ikke nødvendig med sukker i det hele tatt...






The Alexis-feel
Litt av trikset med enkle desserter er også å servere dem på en litt fiffig måte. Har du lagt merke til at alt smaker mer eksklusivt når du drikker det av coctail-glass? Det er virkelig sant! Man får litt Dynastiet-følelsen av slike slanke glass med stett som ikke rommer alt for mye...

Den friske varianten
Når det blir varmere i været kommer suget etter kalde, friske herligheter å putte i munnen. Og med tanke på en evt. bikini-sesong er det jo greit å ikke spise fløteis ved absolutt hver anledning. Desserter som denne er dessuten mye mer leskende og forfriskende, og føles ikke tyngende etter en real middag. I tillegg skal det godt gjøres å finne noen som IKKE liker den – enten det er tale om barn eller voksne.



Ingredienser
Jordbær, frosne
Melk (H-melk, lettmelk eller skummet, evt. havremelk, rismelk eller soyamelk)
Sukker etter smak (evt. honning, Sukrin eller melis)
En skvis sitron (om ønskelig)


Fremgangsmåte
Fyll jordbær i en beholder som egner seg til bruk med stavmikser, dvs. gjerne en som er høy og smal. Du kan også bruke blender ved større porsjoner, men ulempen med blender er at det ofte trengs litt mye væske for å få knivene til å gå rundt. Med stavmikser styrer du knivene bedre.

Fyll opp med melk/væske til det såvidt dekker. Mos med stavmikser. Start heller med lite væske og bruk litt tid på å få mikset det. Spe evt. med mer væske etterhvert. Kunsten er å bruke så lite væske som mulig, slik at jordbærsmaken blir mest mulig konsentrert og konsistensen nokså fast (sorbetaktig). Bruker du mer væske får du en god jorbærdrikk, men det er gøy å spise dessert med skje!


Tilsett søtningsmiddel. Hvis du bruker vanlig kornet sukker i stedet for melis, pass på å tilsette sukkeret med en gang, slik at du er sikker på at kornene løser seg godt opp! Smak til med litt sitronsaft for å få en ekstra frisk sting. Kjør litt mer med mikseren, til du har en jevn og glatt puré.

Husk at den smelter fort, så fordel straks ut i porsjonsglass eller skåler og server umiddelbart. Pynt gjerne med litt mynte eller sitronmelisse.



Interessert i flere næringsrike oppskrifter og enkle desserter? 
På min nye blogg tankekilden.com finner du mange! Alle er sukkerfri, glutenfri og de fleste er også fri for kumelk! Vi ses! :-)



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...