Favorittrestauranter

onsdag 31. august 2011

Spaghetti med prosciutto og parmesan

Enkel og smakfull pastarett; sprø og myk samtidig. Denne middagen ble til under en "oppvarming" til sommerens Italia-tur, for å sette stemningen. Nå er det slik at det meste av italiensk mat smaker best i Italia, delvis fordi man ikke lager maten selv, delvis fordi man er i feriestemning, og sikkert delvis fordi de riktige råvarene er lettere tilgjengelig. Når tomatene er modnet på planten og osten lages noen kilometer unna, er ikke dette til å unngå. Så bruk de beste råvarene du finner til en så enkel rett som dette!


Ingredienser

Spaghetti
Fersk mozzarella
Parmesan
Proscuttio
Sort pepper

Fremgangsmåte


Kok spaghetti som anvist på pakken med rikelig salt. Drypp over godt med olivenolje etter at den er ferdig kokt og vannet helt av. Sprøstek prosciutto eller annen spekeskinke i en stekepanne, gjerne med noen båter hvitløk for å sette litt smak.

Del mozzarella i terninger. Server spaghettien med mozzarellaterninger, sprøstekt skinke og revet parmesan - samt godt med nykvernet, sort pepper.


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...