Favorittrestauranter

torsdag 10. november 2011

Curry med paneer, spinat og makademianøtter

Å, denne ble så god! Indiske vegetarretter bruker ofte en kombinasjon av grønnsaker, paneer og nøtter i stedet for kjøtt. Paneer er en hvit, nøytral ost som er veldig enkel å lage selv. Alt du trenger er melk og sitronsaft eller eddik. Et glass med Patak´s curry paste er alltid kjekt å finne i skapet. Var tom for mandler denne dagen, men fant noen makademianøtter. De porøse nøttene passet utmerket i curry!


Ingredienser (2 personer)
Paneer av 1 liter H-melk
1/2 –1 pose bladspinat
3 ss curry paste, f.eks. Biryani fra Pataks + litt vann
2 medium løk
2 hvitløksfedd
2-3 tomater
Frisk eller frosset koriander
Makademianøtter

Hjemmelaget paneer er enkelt å lage!



Fremgangsmåte

Skrell og del løk og tomat i grove biter. Finhakk hvitløk. Stek på middels varme i olivenolje i 10 minutter til løken er gyllen, men ikke brun.

Tilsett curry og rør godt. Spe med vann til konsistensen blir litt mer flytende, ca. 1 – 1 1/2 dl. La surre et par minutter.

Tilsett vasket bladspinat og rør godt inn. Spinaten faller sammen etterhvert. Til slutt vender du forsiktig inn paneer i terninger og makademianøtter. Nøttene kan tilsettes hele eller hakkes bittelitt, slik at de blir delt i 2– 3 biter. La osten bli gjennomvarm, men ikke la den moses.

Pynt med hakket, frisk koriander (gjerne fra fryseren).

Server med nanbrød, raita (eller bare yoghurt tilsatt hvitløk, spisskummin og koriander) og gjerne pickles. Patak´s har gode pickles. Mango pickle og lime pickle er blant favorittene. Basmatiris kan også serveres til.




Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...