Favorittrestauranter

onsdag 19. oktober 2011

Ovnsstekt landkylling med honning, sitron og salvie

Som Nigella Lawson sier: Kyllinglår er dobbelt så mye smak til halv pris. Kyllingbryst er godt det, men det kan være godt å variere med lår, særlig til ovnsstekte retter. Og lykkelig kylling, som jeg kaller det, smaker som alltid best. Med det mener jeg altså kylling som har levd et lengre liv med mer plass og bedre fôr. Kykkeliky!




Ingredienser (2 personer)

2 lår av landkylling, f.eks. Stange eller Holte
Små Amadine-poteter, 12-15 stk
Rødløk, gul løk eller småløk/sjalottløk

Salvie
Spekepølse, f.eks. chorizo (kan sløyfes)

Marinade:
4 ss nøytral olivenolje
2 ss akasiehonning
1 ts finrevet sitronskall
1/2 ts søt sennep
2 fedd hvitløk, revet
1 liten rød chili (kan sløyfes)
Salt, pepper

Fremgangsmåte
Kyllingen smøres inn med marinade, gjerne både inn under skinnet og utenpå. Honning kan fort bli veldig brunt/sort, så med fordel kan marinaden med honning smøres under skinnet. På utsiden holder det med olje og krydder.

Salviebladene legger du inn under skinnet.

De øvrige ingrediensene deles i grove biter og legges i en smurt, ildfast form. Vend inn litt olje og krydre med salt og pepper. Stek på 220 grader til poteten er mør og kyllingen akkurat passe gjennomstekt, omkring 30-40 minutter, avhengig av størrelsen på kyllinglårene.


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...