Favorittrestauranter

søndag 23. oktober 2011

Rask middelhavstallerken med ost og spekemat

Ingen grunn til å skippe middagen selv om du ikke er i humør til å stå og svette over grytene! Selv om varm middag er godt så er jo koldtbord noe vi alle elsker, eller hva? Tenk på hva du liker! Sjekk kjøleskapet! Et par avokado som bør brukes snart, en mozzarella til overs etter helgas pizza, et par tomater og litt spekemat fra ferien blir en herlig middagstallerken. Lag en enkel vinaigrette med god olivenolje, sitron og krydder. Gjerne noen urter, hvis du har på lur i fryseren. Sunt i en fei!


En slik rett trenger knapt noen oppskrift. Poenget er å tenke litt mindre komplisert av og til. Er du av typen som kun kjøper inn mat til dagens middag og aldri har rester, kan det jo by på utfordringer, men de fleste av oss har stadig noe til overs.

Med basisingrediensene i skapet (god olje, eddik, sitrusfrukter, godt salt, hel pepper, urter i fryseren og kanskje en god balsamico) behøver ikke råvareutvalget være så stort. En litt gammel paprika kan grilles på noen minutter, renskes og dynkes med litt olje og krydder. La være å prøve å se helheten og lure på om ting passer sammen, det gjør det hele så mye vanskeligere! Enkle ingredienser, uten for mye behandling er ofte det beste og det sunneste.

På denne tallerkenen finner du:

1 avokado i biter
5 cherrytomater delt i 4
1 fersk mozzarella i skiver
Rester av spekemat
Frisk bladpersille
1 hakket chili
Maldon-salt, nykvernet sort pepper
God olivenolje

Laget på toppen 10 minutter!


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...