Favorittrestauranter

søndag 9. oktober 2011

Grønnsaksform med røkt paprika

Jeg digger ovnsbakte grønnsaker. Mange variasjonsmuligheter og det eneste du må kunne er å skrelle og dele. Nigella Lawson er stor fan av paprikapulver som er røkt. Jeg fikk en liten eske av mamma som hun hadde kjøpt på marked i Hattfjelldal, av alle ting. Paprikaen er ganske dominerende og bør derfor brukes med måte, men smaker genialt til for eksempel grønnsaker og rotfrukter bakt i ovn. Sammen med grillet kjøtt og barbecuesaus om sommeren, eller som varmende høstmat.




Ingrediensene kan du som sagt variere etter smak og humør.

Her har jeg brukt:
- små Amadine-poteter
- cherry-tomater
- nepe
- løk og rødløk
- vanlig paprika og søt paprika (den avlange, spisse)

Alt deles i grove biter og legges i en ildfast form med olivenolje eller solsikkeolje. Krydres rikelig med salt, grovmalt pepper og røykt paprika. Gjerne hvitløk også.

La bake i ovnen på ca 220 grader til grønnsakene er møre. Det eneste du skal tenke litt på, er at de ulike grønnsakene har litt forskjellig steketid. Potetene bruker lengst tid, tomatene minst. Du kan derfor tilsette paprika og tomat litt snenere i steketiden, men jeg giddet ikke det. Noe fikk derfor litt ekstra stekt skorpe, men det er vel bare sjarmerende.

Både løk og nepe får søtlig smak av å bakes i ovn, og kan med fordel brukes mer.

Fine grønnsaker og rotfrukter klare til partering
Når det gjelder poteter finnes ingen kompromiss. Beste sort.
Grønnsaksform med utsikt til parken. Og Hellstrøms "Bagateller" i viduskarmen.
Spar ikke på krydderet. Det er ikke der du kommer til å ruinere deg, og det vet du!
Litt svidd, for sangstemmens skyld...
Grillribbe og rømmedressing er finfint tilbehør

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...