Favorittrestauranter

søndag 30. oktober 2011

Laks med avokado, agurk, honning og soya

Rå laks er rett og slett en genial ingrediens som kan kombineres med et utall andre ingredienser! Salma-laksen er veldig mild i smak og smelter på tunga. Jeg vil påstå at rå Salma må være noe av det enkleste å like for de som ikke er supertilhenger av "fiskesmak". Denne salaten består av agurk og avokado, med en dressing av blant annet soya, honning og chili. Hete, sødme og salt i skjønn forening.

Ingredienser

Fersk laksefilet fra fiskedisken eller Salma
Ruccola
Agurk
Avokado
Rødløk
Rød chili

Dressing
5 ss god olivenolje
1 lime, saft
5 ss soyasaus
1 ts akasiehonning

Evt. sesamfrø

Fremgangsmåte
Legg vasket og tørket ruccola på en tallerken. Del avokado og agurk i biter. Grovhakk rødløk og chili. Bland alle ingrediensene til dressingen. Smak til, kan hende foretrekker du den mer salt, tilsett i så fall mer soya.

Del laksen i ca 1/2 cm tykke skiver og legg over salaten. Drypp med dressingen. Dryss gjerne over sesamfrø, dersom du liker det, som en variasjon. Server Maldon-salt og evt. mer soyasaus ved siden av.


1 kommentar:

Anonym sa...

Laks er kjipt hilsen Knut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...