Favorittrestauranter

lørdag 4. februar 2012

Enkel epleterte med kanel og honning

Ferdiglaget butterdeig er en veldig kjapp og enkel måte å lage spektakulære desserter på. Bare stek deigen og fyll med frukt og bær, is, krem, vaniljekrem eller hva du nå måtte finne på av galskap. Både salt og søtt. Den luftige, sprø kaka både ser ut og føles som noe veldig konditorproft. Jeg vil ikke gå så langt som å kalle butterdeig et sjekketriks, men du kan definitivt imponere stort... Prøv dog aldri å lyve på deg å ha bakt deigen selv. Les en oppskrift på hjemmelaget butterdeig, så skjønner du hvorfor.





...og skulle du glemme butterdeigen hjemme i frysern akkurat den dagen du skal imponere svigers med denne desserten, så lager du den uten. Slik som på bildet. Litt mindre imponerende, men fortsatt godt.

Ingredienser (4 porsjoner)

2 flak frossen butterdeig

Fyll
3 epler
Saft av 1/2 sitron
2-4 ss sukker
2 kanelstenger
1 vaniljestang
1-2 ss smør

4 ss honning
1 ts kanel

Melis
Vaniljeis




Fremgangsmåte

Skrell eplene og del dem i ca 1 cm små terninger. Dynk dem med sitronsaft.

Ta opp butterdeigen og la den tine ca 20 minutter. Del hvert av de rektangulære flakene i to, slik at du får fire kvadratiske flak. Kjevle dem bittelitt større begge veier på en stekeplate kledt med bakepapir.

Bruk et glass eller noe annet med en diameter på omkring 5 cm og stikk ned i hver butterdeigsfirkant – men ikke helt gjennom den tynne deigen. Kun de øverste lagene av deigen skal markeres med en sirkel, så vær lett på hånden.

Smelt smør i en panne og stek eplene på middels varme med sukker, kanelstenger og vaniljestangen (som er snittet på tvers og frøene blandet i eplene). Stek i ca 5-7 minutter til eplene er møre.

Tips:
Justér sukkermengden etter hvor søte/sure eplene er. Tenk på at de skal serveres med både is og kanel/honningsirup, så la de forbli litt syrlige, ellers blir helheten fort kvalmende søt.

Ta opp is fra fryseren, slik at den rekker tine litt før servering.
Smelt honning i en liten kasserolle eller smørsmelter og tilsett kanel.

Stek butterdeigen midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter (les på pakningen), til deigen er puffet seg opp og fått en gylden, lys brun farge. Ta de ut, avkjøl litt og fjern den runde biten i midten, slik at du får et hull i hvert kvadrat.

Legg hvert kvadrat opp på en desserttallerken og fyll hullet med epleblanding. Sikt over litt melis. Server med en kule vaniljeis og drypp over med kanelhonningen.





Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...