Favorittrestauranter

søndag 12. februar 2012

Grønn jusdrøm med selleri, agurk og spinat

Alle hever øyebryna første gangen de smaker hjemmelaget jus. Smaken er så intenst frisk, helt ulikt kjøpt jus. Trikset er å blande frukt og grønnsaker på en balansert måte, og sørge for nok syre. Syre er alfa og omega for smaken. Grønnsaksjus får en litt "flat" smak hvis jusen mangler syre. En sitron, lime eller grapefrukt gjør susen. Grønne epler også.



Sitrusfruktene hjelper jusen å holde den friske fargen lenger, den demper oksideringen. Sitrus er bra for fordøyelsen og motvirker skadelige og giftige stoffer i kroppen. En sterk antioksidant.

At brokkoli og spinat er bra for deg, er sannsynligvis unødvendig å nevne. Det høres kanskje ikke som det du har mest lyst å drikke, men sammen med friske smaker som lime og ingefær funker det utrolig bra. Sellerien gir en litt krydret smak til jusen. Agurk og selleri har avgiftende effekt på kroppen, noe som gjør denne jusen til en super måte å starte dagen på!




Ingredienser
5 stilker stangselleri
2 agurker
1 bit brokkoli
1/2 pose spinat
3 lime
1 sitron eller 1 grapefrukt
2 cm ingefær

Fremgangsmåte
Vask/skrubb grønnsakene godt for å fjerne eventuelle sprøytemidler. Økologisk er selvsagt best, men har foreløpig litt begrenset utbredelse i norske butikker. Skrell sitrusfruktene og ingefæren.

Del alt i grove biter og kjør gjennom en saftsentrifuge/jusmaskin. Server så snart som mulig.



Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...